Ploieşti: Angajaţii Uzinei Mecanice Plopeni protestează la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Angajaţii Uzinei Mecanice Plopeni protestează la Bucureşti
Ploieşti: Angajaţii Uzinei Mecanice Plopeni protestează la Bucureşti

Angajaţi ai Uzinei Mecanice Plopeni organizează astăzi şi mâine, pichete la sediile Ministerului Economiei şi PDL, nemulţumiţi de disponibilizări, de politizarea conducerii întreprinderii, "lipsa perspectivei pentru stabilitate a societăţii" şi acţiunile de distrugere a sindicatului.

Sindicaliştii acuză administraţia uzinei de "nerăbdare de a da tunuri, mai ales imobiliare şi de a arunca salariaţii în stradă", cerând Ministerului Economiei să intervină pentru deblocarea situaţiei.

La Uzina Mecanică din Plopeni, judeţul Prahova, unde se fabricau produse de uz militar, acum se mai produc doar role pentru rulmenţi, iar din cei 11.000 de angajaţi au mai rămas în prezent doar 240.

"Unul dintre motivele pentru care uzina se află acum în blocaj îl reprezintă faptul că directorul nu are, practic, nicio legătură profesională cu domeniul. Fost secretar al primăriei locale, membru PD-L, directorul Marian Iordache a fost numit politic de către Ministerul Economiei. Pe lângă faptul că gestioneaza defectuos şi în defavoarea întreprinderii problemele manageriale ale Uzinei Mecanice Plopeni, de luni directorul face presiuni asupra salariaţilor pentru a-i determina să iasă din sindicat. Nu cu mult timp în urmă, acesta chiar a actionat în judecată Sindicatul Siteco pentru anularea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul unităţii", potrivit unui comunicat al "Cartel Alfa", confederaţie la care este afiliat Sindicatul Siteco
Plopeni. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite