La 72 de ani a căzut în prăpastie şi a supravieţuit ca prin minune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 72 de ani a plecat pe munte împreună cu soţia sa, pentru a conduce un grup de şapte turişti, în Masivul Piatra Craiului. Cei doi bătrâni, din Vălenii de Munte, şi ceilalţi turişti au pornit de la Plaiu Foii, pe un traseu de creastă, deosebit de periculos.

Întreg grupul a trecut cu bine zona cunoscută sub denumirea de „la lanţuri" şi a ajuns până „La Om", un vârf cu altitudinea de 2225 de metri. De aici, turiştii au încercat să coboare, însă ghidul lor, bărbatul de 72 de ani, s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit în prăpastie.

Bărbatul s-a rostogolit în gol 70 de metri, sub privirile îngrozite ale soţiei sale. Turiştii au sunat imediat la numărul de urgenţă, iar 12 salvamontişti au plecat în căutarea victimei. Acţiunea de salvare a durat mai bine de nouă ore, din cauza traseului deosebit de dificil.

Victima a fost preluată de salvamontişti şi a fost coborâtăla baza muntelui. Ca prin minune, bărbatul de 72 de ani s-a ales doar cu leziuni superficiale.

„Turiştii nu erau echipaţi corespunzătoar, iar traseul pe care l-au ales este unul foarte dificil. Puteau să se accidenteze chiar mai mulţi. După accident, turiştii au fost surprinşi  de o ploaie cu grindină şi nu au avut unde să se adăpostească", a declarat Ioan Pivodă, şef Salvamont Zărneşti.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite