O rază de lumină pentru micuţii necăjiţi, din Valea Screzii FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii l-au colindat pe Moş şi pe ajutoarele sale, cărora le-au mulţumit pentru gestul de mărinimie de care au dat dovadă. Foto: Stelian Grăjdan
Copiii l-au colindat pe Moş şi pe ajutoarele sale, cărora le-au mulţumit pentru gestul de mărinimie de care au dat dovadă. Foto: Stelian Grăjdan

Adevărul Holding şi câţiva oameni cu suflet mare din Capitală le-au făcut o surpriză prichindeilor năpăstuiţi de soartă, aflaţi în grija părintelui Nicolae Tănase

După necazul care s-a abătut săptămâna aceasta, asupra aşezământului din Valea Screzii, unde sunt găzduite peste 200 de persoane nevoiaşe, cel puţin pentru cei mici, ieri, a răsărit o rază de speranţă.

Adevărul Holding şi câţiva oameni de bine, din cadrul Asociaţiei „Dreptate şi Frăţie" din Capitală, l-au adus ieri pe însuşi Moş Crăciun, în tabăra amenajată de părintele Nicolae Tănase, în judeţul Prahova.

Lacrimi de bucurie

În aşezământul înfiinţat de părinte sunt găzduiţi 137 de micuţi, de la copii abandonati prin spitale, copii fără părinţi, copii ai străzii sau copii lăsaţi aici de mame imediat după naştere. Pe toţi, preotul Tănase i-a adunat în această această mare familie. Ieri, fiecare dintre ei a primit câte un dar. Aproape cu lacrimi în ochi de bucurie, aceştia i-au colindat pe cei care l-au ajutat pe Moş să le aducă darurile.

Foto: Stelian Grăjdan

Click pe poze pentru a vedea cum s-au bucurat micuţii de vizita Moşului

După ce au recitat poezii Moşului, prichindeii au desfăcut cu nerăbdare pungile cu daruri, care au conţinut de la cărţi şi rechizite la haine sau jucării. Adevărul Holding a adus în casele micuţilor năpăstuiţi de soartă poveştile copilăriei, dar şi alte volume, dar şi dvd-uri, care le sunt de mare folos micuţilor la şcoală. Prichindeii s-au bucurat enorm de toate darurile primite şi unii dintre ei chiar au plecat îmbrăcaţi cu noile haine.

 „De aproximativ trei ani, ne-am făcut un obicei să le aducem micuţilor aflaţi în grija părintelui Tănase daruri. Chiar marţi, când la Valea Screzii a ars una dintre case, unde se aflau şi toate alimentele, noi pregăteam pachetele de Crăciun. Această veste ne-a determinat să mai strângem aproape 5.000 de lei şi să mai cumpărăm şi alimente pentru copii şi totodată, să mai facem o donaţie de aproape 4.000 de lei pentru cumpărarea de materiale de construcţii", ne-a spus Adrian Ştefan, una dintre persoanele cu inimă mare, care le-a sărit în ajutorul celor năpăstuiţi de soartă.

Grijă pentru sănătatea micuţilor

Printre ajutoarele moşului s-a numărat şi medicul pediatru Chiriac Babei, de la Spitalul Fundeni, unul dintre prietenii micuţilor din Valea Screzii, care vine lunar în tabără să aibă grijă de sănătatea celor mici. „Ne pregăteam să le facem această surpriză de Moş Crăciun şi am aflat cu stupoare vestea că au rămas şi fără hrană. Am pus mână de la mână şi am cumpărat cele necesare şi le-am adus aici", ne-a explicat dr. Babei.

La final, părintele Tănase, la fel de emoţionat ca şi cei mici, le-a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru gestul de mărinimie de care au dat dovadă şi speră ca şi alţi români să dea dovadă de bunătate şi să-i sprijine pe cei nevoiaşi de la Valea Screzii să-şi reclădească locuinţele care au ars.

Sprijin de la Armată

Tot ieri, un convoi al Ministerului Apărării Naţionale le-a adus nevoiaşilor din Valea Screzii o bucătărie de campanie, unde se va putea prepara masa pentru 250 de persoane, dar şi veselă şi tacâmuri sau haine, de care asistaţii social aveau mare nevoie, după ce toate cele de trebuinţă unei bucătării s-au făcut scrum. Şi militarii au pus mână de la mână şi le-au făcut celor mici pachete cu fructe şi cu dulciuri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite