Blocul cu blog din Ploieşti a intrat în era internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Popa, administratorul unui bloc din Ploieşti, a făcut un blog asociaţiei Castor G8, unde postează informaţii utile pentru locatari. Proprietarii postează comment-uri şi sunt la curent şi cu stadiul anchetei penale împotriva fostului administrator care a mers la meciurile echipei Steaua şi la Campionatul Mondial, pe banii lor.

Până în noiembrie anul trecut, când http://castor-g8.blogspot.com, blogul asociaţiei, s-a lansat pe internet, blocul G8 din cartierul Castor din Ploieşti nu ieşea cu nimic în evidenţă. Noul administrator, Cătălin Popa, a luat însă faţa altor blocuri cu ştaif după ce a postat problemele reale ale locatarilor în lumea virtuală. Astfel, şi proprietarii mai tineri, care nu aveau timp să treacă pe la administraţie cu citirea apometrelor sau la şedinţe, ştiu acum absolut tot ce se întâmplă în blocul lor.

„Avem un feedback foarte bun de la oameni, ne postează comment-uri, ne trimit consumul de apă şi află care sunt restanţierii, precum şi sumele pe care le avem de dat la utilităţi", spune Cătălin Popa.

Pe blog sunt postate şi fotografii cu cei care au făcut curăţenie şi au deszăpezit aleile, iar „panoul de onoare" are efecte prin locatari. „Cei mai în vârstă au fost puţin sceptici pentru că au crezut că trebuie să plătească ceva că avem blog", mai aspune administratorul. Nu este şi cazul preşedintelui de scară, Grigore Dumitraşcu, care, deşi este pensionar, este unul dintre principalii gestionari ai comment-urilor şi este toată ziua cu laptopul în braţe.

image

Pe blog sunt lăudaţi toţi locatarii gospodari

Excursii în Europa pe banii locatarilor

Tot de pe blog oamenii urmăresc cu interes traseul anchetei în cazul fostului administrator, Costel Stănescu, care a ţepuit oamenii cu peste 300 de milioane de lei vechi şi era să-i lase fără căldură şi apă în prag de iarnă. La postarea „Reţineţi şi evitaţi. Aici sunt banii dvs.", locatarii pot vedea fotografii, postate pe Facebook, din excursiile făcute în Elveţia şi Austria, la Campionatul Mondial de Fotbal din 2010, de Costel Stănescu. „A fost şi la toate deplasările echipei Steaua prin Europa, face parte din liga suporterilor", completează Cătălin Popa.

image

Costel Stănescu

Din păcate, din ianuarie 2010, de când au sesizat Poliţia şi Parchetul despre delapidarea de fonduri, ancheta nu s-a mişcat prea mult. „Am fost nevoiţi să strângem din nou banii pentru reparaţia acoperişului şi plata energiei termice. Am fost la un pas să intrăm în iarnă fără căldură", spune Grigore Dumitraşcu, preşedintele de scară.

„Cazul face obiectul unui dosar penal, însă nevoie ca asociaţia să aducă drept probă o expertiză financiar-contabilă", ne-a spus Daniel Radu, purtător de cuvânt al IPJ Prahova. Expertiză care, cel puţin deocamdată, nu poate fi realizată pentru că, susţin oamenii, fostul administrator a dispărut cu tot cu actele asociaţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite