Bisericile din Ploieşti, puncte de prim-ajutor pe caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăcaşurile de cult din municipiu sunt adevărate „oaze" de răcoare pentru cei care nu mai suportă căldura din case. Autorităţile locale „au rugat" reprezentanţii bisericii să rămână deschise până seara târziu, pe toate perioada caniculei.

Ploieştenii se pot adăposti în biserici când este foarte cald afară. Aproape toate lăcaşele de cult din municipiu şi-au prelungit programul de primire a credincioşilor până la ora 18.00, de luni până duminică, aceasta fiind una dintre măsurile anti-caniculă adoptate de autorităţi în mai multe zone din ţară.  

În dimineaţa acestei zile, la Catedrala Eroilor Tineri „Înălţarea Domnului", câteva persoane în etate stăteau pe băncuţele aşezate în faţa icoanelor, departe de arşiţă. Femeile erau încântate că pot beneficia de câteva minute de răcoare şi că, în acelaşi timp, se pot ruga în linişte.

„Eu locuiesc la doi paşi de biserică, dar în casă nu pot sta din cauza căldurii. Am încercat să ţin toate geamurile deschise, însă nici aşa nu era mai bine. Aşa că de vreo două săptămâni stau înăuntru în biserică, de dimineaţă şi până seara, când se închide casa Domnului. Chiar dacă aici nu avem aer condiţionat, este rece şi putem respira cum trebuie. Mă rog la Dumnezeu să ne aducă şi ceva ploi, că ne-am săturat de temperaturile astea foarte ridicate", a spus Elena Voinea, o pensionară care locuieşte în cartierul Vest.

„Este normal să ne pese de oameni. Biserica vine în sprijinul fiecărei persoane care are nevoie de ajutor necondiţionar. Noi le dăm şi apă şi îi lăsăm să stea cât vor. Aşa, poate, mai multă lume se va apropia de biserică. Se roagă şi îşi mai liniştesc sufletele. La noi este practic un punct de prim-ajutor", a precizat preotul Claudiu Băzăvan, de la Catedrala Eroilor Tineri „Înălţarea Domnului".

Îşi împrumută evantaiele

Între cei care calcă zilnic pragul bisericii ca să scape de caniculă s-au legat prietenii. „Ne oferim apă de la dozator, că avem din belşug în biserică, ne împrumutăm una celeilalte evantaiele din dotare, că doar aşa fac oamenii când se cunosc mai bine. Se împrietenesc", a mai zis Elena Voinea.

 

Se anunţă ploi şi vijelii

Meteorologii dau veşti bune celor pentru care căldura a devenit de nesuportat. Ei anunţă că perioada de caniculă este pe final. În următoarele zile sunt aşteptate ploi torenţiale şi vijelii, în special în zonele de deal şi de munte.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite