Ploieşti: Birocraţia ţine pe loc modernizarea spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Birocraţia ţine pe loc modernizarea spitalelor
Ploieşti: Birocraţia ţine pe loc modernizarea spitalelor

Administraţia judeţeană a alocat unităţilor sanitare din Ploieşti 4.624.000 lei, iar acestea au reuşit să cheltuie, până în prezent, doar 1.796.277 lei.

Din cauza procedurilor greoaie pentru organizarea licitaţiilor şi a întârzierii avizelor pentru diferite lucrări, spitalele din Ploieşti nu au reuşit să cheltuiască banii alocaţi de către Consiliul Judeţean pe anul acesta. Conform unei situaţii întocmite de către reprezentanţii administraţiei judeţene, cel mai slab procent al realizărilor faţă de alocaţii îl are Spitalul de Pediatrie, cu 11%, urmat de Spitalul de Obstetrică-Ginecologie 30% şi Spitalul Judeţean de Urgenţă care a decontat lucrări în procent de 54%.

Directorii sunt optimişti în privinţa cheltuirii banilor
Cu toate acestea, directorii spitalelor spun că valoarea lucrărilor deja contractate se apropie de 100% şi sunt convinşi că până la sfârşitul anului vor reuşi să cheltuiască toţi banii alocaţi.
Cel mai bine capitolul cheltuieli stă Spitalul Judeţean de Urgenţă, care din suma totală de 2.600.000 lei a contractat lucrări în valoare de 2.564.880,3 lei.

În prezent, se desfăşoară lucrări de consolidare la secţia de Psihiatrie de pe strada Buna Vestire, urmând ca în perioada următoare bolnavii să fie mutaţi la spitalul de la Voila pentru a se putea lucra în interiorul clădirii. De asemenea, anul acesta s-a procurat aparatură medicală în valoare de 598.917 pentru a asigura dotarea şi funcţionarea angiografului cu care spitalul a fost dotat de către Minister. În zilele următoare, acesta va deveni funcţional dat fiind că a fost angajat şi un medic cardiolog specialist în intervenţii cu ajutorul angiografului de înaltă performanţă.

În ceea ce priveşte Spitalul de Obstetrică Ginecologie din suma totală de 950.000 lei s-au încheiat contracte în procent de 71%, diferenţa fiind suma estimată pentru procurarea unui lift a cărui licitaţie şi suma necesară pentru plata diferitelor taxe pentru procedura de reabilitare termică.

Pentru că la licitaţia organizată pentru schimbarea unui lift nu s-a prezentat niciun ofertant, managerul unităţii, dr. Călin Boeru, a solicitat consilierilor judeţeni posibilitatea de reorientare a fondurilor alocate în scopul realizării unei instalaţii de dedurizare şi clorinare a apei în spital. “Poate, pe viitor, avem mai multă deschidere de la reprezentanţii primăriei în obţinerea avizelor mai repede decât în termen de 30 de zile pentru că altfel nu vom reuşi să demarăm şi să finalizăm lucrările pe care ni le-am propus”, a precizat Călin Boeru.

Spitalul de Pediatrie se află pe ultimul loc
Pe ultimul loc la capitolul cheltuieli se află Spitalul de Pediatrie. Pentru suma alocată de 1.074.000 lei s-au încheiat contracte de 681.447, deci 63% din totalul sumei. Diferenţa reprezintă valoarea lucrărilor de licitat pentru reparaţia instalaţiei de încălzire şi lucrarea care este în curs de atribuire pentru realizarea unei rampe de acces pentru salvare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite