Bilanțul inundațiilor în Prahova: drumuri surpate, inundații și localități fără curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prahoveni fără curent electric, alunecări de teren, drumuri surpate și case inundate sunt doar câteva dintre problemele majore apărute după zilele de ploi torențiale, din județ.

Astfel, în orașul Băicoi, Electrica a fost solicitată pentru remedierea unui deranjament colectiv, care a afectat 18 abonați. 12 echipe sunt în teren pentru remedierea defecțiunilor.

Pe albia pârâului Bertea din comuna cu același nume s-a produs o viitură care a dus la deteriorarea variantei ocolitoare executata în anul 2010, pe albia părăului, pentru accesul în satul Lutu Roșu, drumul judetean 101 T fiind întrerupt în acel an ca urmare a unei alunecări de teren, pe o porțiune de aprox. 200 m. În prezent, accesul către satul Lutu Roșu se face doar pietonal, urmând ca după retragerea apelor, drumul să fie reamenajat.

În satul Lopatna din comuna Șoimari, de-a lungul drumului DC 47 s-a surpat terenul pe o lungime de aprox. 15 m și o lățime de 1,5 m pe marginea albiei pârâului Lopatna; drumul are lățimea de 4 m, este acoperit cu îmbrăcăminte asfaltică, iar circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă.

Case inundate

Mai multe gospodării și instituții au fost și ele inundate, cum este cazul subsolului de la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir" din localitatea Breaza.

Echipajele Inspectoratului pentru Sițuatii de Urgență au intervenit cu autospeciale și motopompe pentru a evacua apa în localitățile Albești Paleologu (holul unei locuințe), Câmpina (locuință inundată), Cornu (terasă restaurant), Breaza (locuință inundată).

Nici animalele nu au scăpat de furia naturii. Un cal înnămolit în albia râului Teleajen a fost salvat la timp. De intervenția specialiștilor a fost nevoie și pentru degajarea unui copac căzut în Parcul Bucov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite