Big Brother de Ploieşti vânează rablele de pe domeniul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru fotografiază rablele din Ploieşti
Alexandru fotografiază rablele din Ploieşti

Văzând că autorităţile nu mişcă în front, câţiva tineri din Ploieşti s-au apucat să facă o bază de date cu maşinile vechi din oraş.

Exasperaţi că vechiturile ocupă locurile de parcare, deşi le-ar sta mai bine la Remat, tinerii fotografiază maşinile şi străzile unde le-au depistat, iar sesizările le trimit la ADPP.

Alexandru Bontea are 17 ani şi este elev la Colegiul Tehnic "Elie Radu" din Ploieşti. A demarat în urmă cu două luni proiectul şi a cooptat şi doi prieteni care îl ajută să fotografieze rablele şi să facă baza de date de pe internet. Au făcut un blog http://rabla.dap.ro, iar ceea ce a început iniţial ca o joacă s-a transformat într-o campanie extrem de serioasă. "Locuiesc pe strada Mihai Bravu şi nici nu am degete la mâini să număr câte maşini vechi şi ponosite ocupă locurile de parcare. Unele dintre ele nu au mai fost mişcate de luni de zile din loc, în timp ce alţi proprietari de autovehicule sunt nevoiţi să parcheze la câteva străzi de blocul unde stau", spune Alexandru.

Unele dintre fotografiile postate deja pe site arată maşini într-o stare avansată de degradare, mâncate de rugină, cu bucăţi importante lipsă, unele fără numere de înmatriculare şi din toate mărcile româneşti sau străine. "După ce am strâns vreo 15 maşini, am trimis o adresă la Administraţia Domeniului Public şi Privat de unde am primit răspuns, în august, că solicitările vor fi rezolvate. Şi, deşi există un termen de 10 zile până la care proprietarul trebuie să elibereze spaţiul ocupat, nu s-a întâmplat nimic. Nici proprietarii nu au luat autovehiculele, nici ADPP nu a ridicat maşinile", spune şi George Ciobanu, co-iniţiator al proiectului.

Ameninţaţi cu bătaia

Nu o dată, tinerii au fost ameninţaţi de cei cărora le aparţineau maşinile fotografiate. "Ne-au înjurat, ne-au scuipat şi ne-au ameninţat cu bătaia. Ideea este că nu vom renunţa pentru că vrem un oraş mai curat şi mai frumos", povesteşte Alexandru.

Când au aflat de proiect, colegii lui Alexandru i-au promis ajutor cu fotografii de rable din diverse cartiere din oraş, iar o armată de mici fotografi este pe punctul de a face cea mai mare bază de date cu rablele din oraş.

Sprijină şi tu campania!

Pe blogul tinerilor sunt, deocamdată, fotografii de pe străzile Anul 1848, Udrişte Năsturel, Tunari, Roşiori şi Grădinarilor. Adevărul de Seară Ploieşti sprijină campania rabla demarată de tineri şi vă invită să trimiteţi fotografii cu maşini abandonate din oraş, fie pe ploiesti.adevarul.ro., fie pe rabla.ploiesti@yahoo.com.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite