Băutorii de apă cu hamei se distreză de minune la Festivalul Berii de la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul festival al berii organizat în această vară, în municipiu, are mare succes la public. Până duminică, ploieştenii sunt invitaţi la mici şi bere, şi la concerte de zile mari. Preţurile afişate de comercianţi pentru fripurile la grătar sfidează criza.

Înfierbântaţi de temperaturile caniculare din ultimele zile, peste 5000 de persoane au venit, aseara, la Sala Sporturilor pentru a se cinsti cu bere la draft şi bineînţeles, cu mici şi frigărui la grătar. Comercianţii au pregătit tot felul de bucate pentru cei prezenţi, la preţuri care sfidează criza. Chiar şi aşa însă, au avut vânzare.

"O să stăm până duminică seara. În prima zi de festival pot spune că am avut mulţi clienţi. La mare căutare au fost micii, pe care i-am vândut cu 2,5 lei bucata. Acelaşi preţ avem şi pentru cârnaţi la gratar. Ceva mai scumpe sunt ceafa de porc, la 12 lei bucata şi frigăruile de pui, la 15 lei bucata. Pentru doritori, pentru ca fripurile merg cu bere, dar şi cu ceva acru, am pregătit şi castraveţi muraţi, pe care îi vindem cu 1 leu bucata", a spus Ion Preda, un comerciant prezent la Festivalul Berii Timişoreana.

S-a dansat cu berea în mână

Atmosfera s-a încins aseară, după ora 20.00, când, pe scena amplasată în faţa clădirii Sălii Sporturilor, şi-au făcut apariţia băieţii de la Zob. Muzica lor a ridicat lumea în picioare. S-a dansat cu berea în mână, iar tinerii cu chef de distracţie au fredonat timp de o oră cele mai cunoscute piese ale trupei. Piesa de rezistenţă a serii a fost, însă, concertul oferit de Cargo.

image

"Ceva de vis, pot spune. Am crescut cu muzica celor de la Cargo. Ei fac mereu spectacol, ştiu să antreneze lumea, să încânte publicul. Iubesc muzica rock, şi noi, românii, avem formaţii consacrate, de mare valoare. E bine că i-au adus din nou în oraşul nostru", a spus Valeriu Dima, un ploieştean de 38 de ani, venit împreună cu familia la festival.

"Cred că o să vin şi în weekend pentru că este un eveniment bine organizat. Am văzut şi multă poliţie, aşa că riscul de a rămâne fără protofel este mai mic. Mi se pare că şi oamenii sunt mai paşnici, că lumea e mai curată. Eu am venit cu un grup de prieteni. Ne place berea şi voia bună", a concluzionat Mihai Stoica, un tânăr de 23 de ani. 

Astăzi, de la ora 20.00, vor cânta Zero şi Holograf. Festivalul Timişoreana se încheie duminică seară, cu un concert de zile mari susţinut de Pasărea Colibri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite