Ploieşti: Colectă de carte pentru şcolile din Basarabia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii sprijină Uniunea Tinerilor Basarabeni din România dar nu au punct de depozitare.

Două organizaţii din Ploieşti, respectiv Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi (ASCOR) din România - Filiala Ploieşti, împreună cu  Asociaţia Viitorul Tinerilor (AVT) Ploieşti, au luat iniţiativa de a se alătura campaniei „Carte Românească pentru Basarabia” lansată de Uniunea Tinerilor Basarabeni din România, dar se confruntă cu problema lipsei spaţiului de depozitare.

„Noi, membrii ASCOR şi AVT,  al cărei membru voluntar sunt, dorim să ajutăm la promovarea campaniei şi în oraşul Ploieşti, şi am contribuit prin publicarea afişului pe site-ul nostru http://www.viitorultinerilor.org/ şi în anumite locaţii din oraş unde au avut aprobare”, a declarat Cristian Ionescu.

Apel la spirit civic
Tinerii ploieşteni au adunat, deocamdată, aproximativ 150 de cărţi, pe care le-au depozitat temporar la o biserică din oraş, bucurându-se de sprijinul preotului paroh. „Nu avem unde să adunăm cărţile, nu avem unde să îndrumăm cetăţenii să vină să le aducă. Îi îndemnăm pe toţi cei ce au bunăvoinţă şi o carte pe care o pot dărui să nu ezite să o facă şi pentru aceasta mă pot suna pe mine la numărul de telefon 0724.133849”, a declarat Cristian Ionescu.

Pentru succesul acţiunii, însă, tinerii ploieşteni fac apel la persoanele fizice sau juridice care pot să le pună la dispoziţie un spaţiu de depozitare pentru volumele adunate. Acţiunea „Carte Românească pentru Basarabia” constă în colectarea de carte românească la nivel naţional în România, cu scopul de a completa fondul de carte din şcolile şi bibliotecile din Republica Moldova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite