Bani pentru bolnavii din Prahova. Fondurile pentru medicamente s-au suplimentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vești bune pentru bolnavii din Prahova după ce Casa de Asigurări de Sănătate a județului a primit, de la Ministerul Sănătății, suplimentări de buget atât pentru medicamentele cumpărate din farmacii cât și pentru cele eliberate prin programele naționale de sănătate.

După luni de zile în care CAS a fost în conflict direct cu farmaciștii, din cauza întârzierilor înregistrate pentru decontul medicamentelor compensate și gratuite, situația pare să fi intrat pe un făgaș normal. Astfel, la bugetul de peste 161 milioane de lei, alocat în 2011 medicamentelor cumpărate cu și fără contribuție peronală, suplimentarea este de aproape 50 de milioane de lei.

Bani pentru programele naționale

„Estimăm că prin aceste noi fonduri, instituția noastră își va putea onora obligațiile către furnizorii de servicii medicale aflați în relație contractuală cu CAS Prahova, în condițiile în care aceștia vor asigura o asistență medicală de calitate pentru cetățenii județului Prahova", a punctat Cătălin Tudorache, purtător de cuvânt al CAS Prahova.

Banii pentru medicamentele bolnavilor de cancer, epuizate încă din luna aprilie, au fost suplimentați cu peste 9 milioane de lei. Fonduri au mai primit și programele naționale de HIV/SIDA - 500.000 de lei, diabet - aproape 9 milioane de lei și dializă - peste 800.000 de lei.

Și Ambulanța Prahova a mai primit 960.000 de lei pe lângă bugetul anual de 21 milioane de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite