Ploieşti: Artista Camelia Balamace expune la Galeria de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Artista Camelia Balamace expune la Galeria de Artă
Ploieşti: Artista Camelia Balamace expune la Galeria de Artă

Pictoriţa organizează pentru prima dată o expoziţie personală.

Pictoriţia Camelia Balamace este din Ploieşti şi este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Prahova, abia din luna noiembrie a anului trecut. Pasiunea sa pentru pictură există încă de la vârsta de 11 ani, pe când era elevă a Liceului de Artă din Ploieşti. A urmat apoi studiile Facultăţii de Arte Plastice, pe care le-a absolvit în 2002. Lucrările artistei au ajuns acum pe simezele Galeriei de Artă, unde vor putea fi admirate până pe 30 septembrie.

„Sunt expuse 30 de lucrări de pictură şi desen, grafică, cu teme figurative dar şi nefigurative. Am dorit să am o expoziţie altfel decât a altor colegi, pentru că am încercat să arăt exact ce pot realizez”, explică Camelia Balamace. Portrete de copii, peisaje, picturi abstracte şi multe alte teme abordate sunt etalate pe simezele galeriei. Lucrările sunt selectate din toată gama de realizări a pictoriţei, reprezentând o sinteză a activităţii sale artistice de până acum.

„Cel mai mult îmi place să lucrez grafică, tehnica de creion, dar şi pastelul îmi place foarte mult. Aici am adus foarte multe lucrări diversificate, nu am urmărit să merg pe o singură idee, pentru că această diversitate mă reprezintă”, mai spune artista. Camelia Balamace este profesoară de arte plastice de zece ani, iar din 2003 ea predă această materie elevilor de la Liceul „Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi. „Deşi nu am copii îmi plac foarte mult. O mare parte dintre portretele realizate sunt ale elevilor mei, din clasele la care predau”, explică pictoriţa.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite