Badea Cârţan şi Marea Unire vor fi serbate, luni, la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria oraşului Sinaia organizează luni, 24 ianuarie 2011, un eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor Române şi zilei de naştere a lui Badea Cârţan.

La evenimentul care va avea loc la Centrul Cultural „Carmen Sylva" din Sinaia  va participa, ca şi in anii trecuţi, o delegaţie din comuna Cârţişoara, judeţul Sibiu, formată din locuitori ai comunei şi reprezentanţii autorităţilor locale.

„A devenit o tradiţie ca an de an la Sinaia, odată cu sărbătorirea Unirii Principatelor Române să marcăm şi ziua de naştere a lui Badea Cârţan. Această zi este importantă pentru toţi românii, când se împlinesc 152 de ani de la Marea Unire", spune Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia.

Badea Cârţan s-a născut în Cârţisoara, în data de 24 ianuarie 1849. 

El a călătorit pe jos până la Roma pentru a vedea Columna lui Traian şi pentru a afla despre originea latină a poporului român, ajungând, astfel, un erou naţional.

Programulul  evenimentului

Luni, de la ora 10.00, va avea loc o întâlnire între delegaţii şi oficialii oraşelor Cârţişoara şi Sinaia la Centrul Cultural "Carmen Sylva".

De la ora 12.00 este programată o slujbă religioasă şi depunere de coroane la mormântul lui Badea Cârţan din Cimitirul Seţu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite