Ploieşti: Judecătorii refuză să intre în BEJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei trageri la sorţi, preşedintele Tribunalului Prahova a desemnat astăzi trei judecători care să participe la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie. Aceştia au refuzat însă să facă parte din Biroul Electoral Judeţean.

Cei trei judecători desemnaţi în urma tragerii la sorţi s-au decis să refuze participarea ca detaşaţi în cadrul biroului Electoral Judeţean Prahova. Niţă Constantin, în calitate de preşedinte, Gîrlonţa Ana, în calitate de locţiitor, şi Constantin Georgeta, în calitate de membru au invocat hotărârea Adunării Generale a judecatorilor Curţii de Apel Ploieşti din data de 31 august, dar şi Constituţia şi legea privind statutul judecătorilor şi al procurorilor.

Din această cauză, Preşedintele Tribunalului Prahova a solicitat Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii să analizeze situaţia şi să sesizeze de urgenţă Secţia pentru Judecători pentru a se  pronunţa asupra detaşării celor trei judecători indicaţi, în condiţiile inexistenţei acordului lor scris, strict necesar pentru o asemenea măsură.

Acesta nu şi-a dat acordul pentru o eventuală detaşare, considerand ca activitatea de judecată care se face doar cu 26 de judecători dintr-un necesar de 40 va fi astfel afectată.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite