Avarii Electrica în 152 de localităţi din Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Brăila. Zeci de mii de oameni fără curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza ninsorii şi a vântului puternic, joi dimineaţă se înregistrau avarii ale sistemului de furnizare a energiei electrice în 152 de localităţi din judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Brăila, potrivit reprezentanţilor Electrica Muntenia Nord

Vârful a fost atins miercuri seară, la ora 20.15. De atunci, profitând şi de o uşoară îmbunătăţire a condiţiilor meteo, echipele de intervenţie ale Electrica Muntenia Nord au reuşit să remedieze multe din probleme. Joi, la ora 9.00, în cele patru judeţe încă se înregistrau avarii în 152 de localităţi, dintre care 100 în Dâmboviţa şi 38 în Prahova. De altfel, dâmboviţenii au fost loviţi cel mai puternic. Nu mai puţin de 35 de stâlpi de curent, dintre care unul de înaltă tesiune, au fost doborâţi. În Dâmboviţa, joi la ora 12.00, mai erau 86 de localităţi fără alimentare, cu aproximativ 26.000 de consumatori lăsaţi fără energie electrică.

În Prahova:

Cota maximă de avarie a fost atinsă miercuri seară. La 20.15, erau 50 de localităţi fără alimentare, cu 32.578 de consumatori. Joi dimineaţă, la ora 6.00, se înregistrau 38 de localităţi nealimentate, cu 19.477 de consumatori. La ora 12.00, mai erau 4 localităţi: Ciupelniţa, Cornu de Sus, Nedelea şi Bucov parţial. Reprezentanţii Electrica spun că, aici, sunt 847 de consumatori.

Vedeţi AICI starea drumurilor din Prahova.

Suplimentar, au mai fost înregistrate deranjamente locale, cele mai multe fiind în zonele Văleni, Câmpina şi Floreşti. Numai din Prahova, în zilele de 25 şi 26 ianuarie, au ajuns la Electrica aproape 6.000 de apeluri telefonice.

23 de unităţi de învăţământ închise în Prahova

„Ne-am confruntat cu o situaţie deosebită, din cauza ninsorii şi a vântului puternic, care a bătut iniţial cu viteze de 70-80 de kilometri la oră. Ulterior, după intrarea în vigoare a codului portocaliu, vântul a ajuns la 90-100 de kilometru la oră. Au început să apară defecte şi am intervenit cu 40 de formaţii în teren pentru remedierea avariilor. Intervenţiile au continuat şi pe timpul nopţii. Însă am întâmpinat probleme din cauza drumurile înzăpezite, cum a fost, de exemplu, în Baba Ana, unde am solicitat ajutorul administraţiei locale. Datorită îmbunătăţirii vremii, sperăm să reuşim, până la lăsarea întunericului, să alimentăm toţi consumatorii de medie tensiune din Prahova“, a declarat, joi la prânz, Marian Popa, purtătorul de cuvânt al Electrica Muntenia Nord.

Reprezentanţii companiei au estimat că pagubele şi cheltuielile suplimentare pentru intervenţii de urgenţă sunt de ordinul sutelor de mii de lei. Electrica Distribuţie Muntenia Nord, cu sediul în Ploieşti, asigură distribuţia pentru judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Brăila, Vrancea şi Galaţi.

În Buzău, joi la ora 10.00, se înregistrau avarii în 10 localităţi, iar în Brăila în 3. În total, în cele patru judeţe, au fost scoase la lucru 106 echipe operative, compuse din câte doi sau trei oameni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite