Autostrada Bucureşti – Ploieşti, din nou amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

După ce, nu mai târziu de săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dădea asigurări că firmele care au redobândit lucrările la Autostrada Bucureşti - Ploieşti au promis finalizarea lucrărilor în decembrie 2011, reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale iau ca termen probabil pentru deschidea acesteia în luna martie 2012.

Şi este vorba doar despre tronsonul cuprins între Ploieşti şi Centura Capitalei, în timp ce restul autostrăzii, până în centrul Bucureştiului, va mai aştepta până la sfârşitul anului 2012, din cauza problemelor legate de expropieri, aproximativ 35.000 de metri pătraţi.

Tronsonul de la centura Capitalei până la Moara Vlăsiei, cu o lungime de 13 kilometri, este finalizat în proporţie de peste 80% şi va fi terminat cel târziu în primăvara anului viitor, susţin reprezentanţii CNADNR.

Potrivit datelor de la Ministerul Transporturilor, valoarea totală a contractului pentru tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei - Ploieşti este de 883 milioane lei fără TVA. CNADNR a efectuat până acum, plăţi de 671 milioane lei, cu TVA inclus. Lucrările sunt realizate de firmele Spedition UMB, Tehnostrade, care îi aparţine lui Dorinel Umbrărescu, Euroconstruct, adică Dan Beşciu şi PA&CO International, a lui Costel Căşuneanu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite