Ploieşti: Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti stagnează din cauza banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti stagnează din cauza banilor
Ploieşti: Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti stagnează din cauza banilor

Arheologii ploieşteni refuză să mai efectueze săpături la siturile de pe autostradă pentru că nu au fost decontate aceste lucrări de către constructor. CITEŞTE ŞI Berceanu habar nu are când se face autostrada Braşov-Comarnic

Lucrările la Autostrada Bucureşti-Braşov care au fost demarate în 2007 stagnează din cauza unor neînţelegeri legate de bani. Pe tronsonul care traversează judeţul Prahova, se situează mai multe situri arheologice, fiecare dintre ele fiind descărcate de sarcină arheologică de către angajaţii Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

„Pentru lucrările care le-am efectuat anul acesta aveam de încasat 150.000 de lei, dar din păcate până acum banii nu au fost viraţi. Azi-dimineaţă am primit un telefon din partea firmei care intermediază plăţile din partea constructorului şi am fost anunţaţi că banii urmează să fie alocaţi”, explică directorul muzeului, Lia Maria Voicu.

Acesta mai spune că lipsa acestor fonduri nu îi afectează pe arheologii muzeului care efectuează săpăturile, ci pe muncitorii necafilicaţi care au fost contractaţi pentru aceste lucrări şi care nu au fost plătţi de la începutul acestui an. Drept urmare, unul dintre siturile descoperite pe tronsonul autostrăzii nu a mai fost descărcat, deşi el fusese evaluat, până când constructorul nu va vira fondurile restante în conturile muzeului.

Ultima tranşă
Potrivit reprezentanţilor firmei care efectuează lucrările la autostradă, pe tronsonul care traversează judeţul Prahova, PA&CO International, Muzeul de Istorie şi Arheologie din Ploieşti nu are niciun leu de încasat de la compania Pa&Co International sau de la proprietarul acesteia, Costel Căşuneanu, pentru că a încheiat un ”Contract privind executarea cercetărilor arheologice preventive pe tronsonul autostrăzii Bucureşti Braşov din judeţul Ilfov şi Prahova” cu liderul asocierii de firme ce realizează autostrada Bucureşti-Braşov, pe tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, şi nu  direct cu Pa&Co International.

Fiecare dintre cele trei companii, parte a consorţiului, achită propria contribuţie către lider, iar acesta virează ulterior sumele către muzeu. Beneficiarul autostrăzii, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (C.N.A.D.N.R) a plătit mai puţin de 35% din contravaloarea lucrărilor executate de Pa&Co International în acest an şi nu a alocat niciun leu pentru lucrările arheologice.

„Cu toate acestea, am făcut demersuri pentru a recupera măcar o parte din sumele restante, iar liderul asocierii să poată achita banii arheologilor. Vineri, 9 octombrie 2009, am încasat o parte din bani pentru alte lucrări decât cele arheologice, iar luni, 12 octombrie, am transferat către liderul asocierii banii pentru serviciile prestate de muzeu”, explică Nicoleta Bichescu din cadrul biroului de comunicare al firmei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite