Autorizaţia pentru ridicarea unui bust la mormântul Mădălinei Manole a expirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă săptămâna trecută cele două părţi s-au întâlnit în instanţă în procesul privind programul de vizită a micuţului Petru, săptămâna aceasta revine în prim-plan disputa pentru amenajările la mormântul Mădălinei Manole pe care soţul artistei a promis că le va face.

Astăzi ar fi fost ultima zi în care Petru Mircea ar fi putut să demareze lucrările la bustul din bronz, în mărime naturală, pe care a anunţat că intenţionează să-l ridice la mormântul „Fetei cu părul de foc". Şi asta pentru că autorizaţia emisă, în regim de urgenţă, de Administraţia Cimitirelor aflată în subordinea Serviciului de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti expiră astăzi.

Tatăl artistei nu a ezitat să-i reproşeze din nou fostului său ginere că toată lauda a fost doar un teatru mediatic. „Eu nu am crezut din start că-i va face ceva acolo, deşi, la parastas s-a bătut cu pumnii în piept, în faţa tuturor, inclusiv a presei, că îi ridică monument în cel mult două săptămâni. Astăzi îi expiră autorizaţia de construcţie pe care a luat-o pe 13 iulie şi n-a făcut nimic în astea două luni. Mormântul este la fel. Trece cam o dată la trei săptămâni ca să-i aprindă o lumânare şi atât", ne-a spus foarte revoltat tatăl Mădălinei Manole.

Potrivit unor surse apropiate familiei lui Petru Mircea, costul de execuţie se ridică la peste 4000 de euro, ţinând cont de calitatea materialelor folosite pentru ridicarea monumentului funerar.

Dispută pe amenajări

Pe de altă parte, Ioan Manole este revoltat şi de faptul că ginerele său, pe numele căruia a fost concesionat locul de veci unde este înhumată artista, nu le permite să facă nimic la mormântul acesteia. „Noi nu putem face nimic, pentru că totul e pe numele lui. Nu i-am fi făcut palate, ci ceva simplu, că bogăţiile nu-şi mai au rostul după ce mori. Dar nu putem nici măcar atât să-i facem", a completat tatăl Mădălinei.   

În cazul în care Petru Mircea se va hotărî să-i ridice in memoriam fostei sale soţii bustul din broz, acesta va trebui să solicite eliberarea unei noi autorizaţii. „Urmează aceiaşi paşi pe care i-a făcut şi în prima etapă, dar în cerere va trebui să precizeze şi motivul pentru care nu a demarat lucrările în perioada în care a avut avizul nostru, iar de la Administraţia Cimitirelor i se va da o altă autorizaţie. Dacă va cere din nou una în regim de urgenţă în maximum trei zile o va avea, dacă nu, poate solicita una în regim normal. Doar el poate face această cerere pentru că este concesionarul locului de veci. Nici părinţii şi nici alte persoane nu pot face nimic în acest sens", ne-a declarat Cristian Ionescu, directorul adjunct al SGU Ploieşti.

Mădălina Manole s-a sinucis la 14 iulie 2010, exact în ziua în care împlinea 43 de ani. Artista a înghiţit o mare cantitate de furadan, substanţă interzisă de la comercializare în Uniunea Europeană încă din anul 2008. La un an de la moartea acesteia, soţii Manole şi Petru Mircea i-au făcut parastase separate cântăreţei, la mormântul acesteia care se află la Cimitirul Bolovani din Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite