Autorităţile ploieştene vor din nou să aloce 200.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mântuirea Neamului cu cheltuială se ţine! După ce propunerea i-a fost refuzată la ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, le mai cere o dată aleşilor să aloce 200.000 de lei din bugetul municipiului pentru sprijinirea lucrărilor la catedrală

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de marţi a Consiliului Local Ploieşti figurează, din nou, un proiect pentru alocarea unei sume de bani către Patriarhia Română, pentru sprijinirea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, din Bucureşti. După ce proiectul a strâns 13 din 14 voturi pro necesare, la ultima şedinţă, iniţiatorul său, primarul Andrei Volosevici, le-a propus consilierilor să ia din nou în discuţie acest act, în ideea că, de această dată, consilierii aflaţi la putere vor fi în efectiv complet, spre deosebire de şedinţa trecută.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, susţine că instituţia a primit o cerere de sprijin din partea patriarhiei Române şi că sprijinirea acestor lucrări este o datorie civică. „Întrucât am manifestat, întotdeauna, interes pentru tot ceea ce înseamnă educaţie şi cultură, precum şi interes pentru tot ceea ce ţine de religie şi spiritualitate, consider că înainte de a fi o datorie civică este o datorie de onoare pe care noi toţi, ca români, trebuie să o avem în vederea păstrării identităţii noastre naţionale, a valorilor culturale şi spirituale care trebuie să ne definească şi să ne confirme locul nostru, bine definit între celelalte naţii ale Europei şi ale lumii. Alocarea a 200.000 lei în vederea realizării acestui proiect va fi, credem, de folos celor care, animaţi de dragoste, speranţă şi credinţă în Dumnezeu vor reusi, cu ajutorul nostru, al tuturor, să ducă la bun sfârşit acest proiect naţional. Este datoria noastră, a ploieştenilor, să ne raliem  altor administraţii locale în acest demers astfel încât, în scurt timp, să ne putem bucura cu toţii de binecuvântarea dată de acest sfânt lăcaş“, a precizat Andrei Volosevici în expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite