Autorii fraudelor prin SMS sunt din Prahova. Au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au fost reţinuţi în 21 septembrie (foto-arhivă)
Suspecţii au fost reţinuţi în 21 septembrie (foto-arhivă)

Ion Neagu, de 29 de ani, soţia acestuia, Gabriela Neagu, de 19 ani, Marius Popescu, de 30 de ani, şi Florentina Ştefan, de 37 de ani, mama Gabrielei Neagu, toţi din judeţul Prahova, au fost trimişi în judecată de anchetatori. Aceştia au stabilit că cei patru au înşelat, prin metoda SMS, 91 de persoane din toată ţara.  Prejudiciul total se ridică la 50.000 de lei.

Concret, în perioada 2009-2010, păgubiţii au primit mesaje, pe telefonul mobil, prin care erau anunţaţi că au câştigat premii substanţiale. Pentru a intra în posesia premiilor, ei trebuiau să achite nişte „comisioane", care erau stabilite în funcţie de client. Banii erau trimişi prin mandate on-line, la oficii poştale din Ploieşti.

„Transmiteau pe 1.000 de numere de telefon, alese la întâmplare, un mesaj de tipul «Aţi câştigat 20.000 de euro», iar persoanele care primeau acest mesaj luau legătura cu operatoarea, care era una dintre făptaşe. Aceasta lăsa să se înţeleagă faptul că este de la Departamentul de Relaţii cu Clienţii, după care dădea legătura la Departamentul Premii România, unde răspundea unul dintre inculpaţi. În funcţie de persoana cu care vorbea, acesta cerea sume cuprinse între 300 şi 600 de lei pentru plata unor comisioane, apoi indica o persoană şi un cont, în care trebuiau viraţi banii. În general, contul era pe numele unor complici din Ploieşti", a explicat şeful Serviciului Cabinet al IPJ Braşov, comisarul şef Ion Necşulescu.

Inculpaţii au fost reţinuţi pe 21 septembrie. Ieri, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările şi au întocmit referatul de trimitere în judecată a suspecţilor, în stare de arest. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite