Ploieşti: Autobuzele au trecut la programul de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii sunt nemulţumiţi că aşteaptă mai mult în staţii şi spun că atâta timp cât plătesc vor să beneficieze de condiţii decente de transport.

Până pe 15 septembrie ploieştenii vor avea mai mult de aşteptat în staţiile RATP. Şi asta deoarece regia a trecut la programul de vară şi a scos mai multe autobuze de pe traseu.

„Dintr-un număr total de 140 de autobuze câte circulă în mod normal, acum am redus cu 5% numărul autobuzelor. Această măsură am luat-o pentru că este perioada de concedii, copiii sunt în vacanţă şi nu putem circula cu autobuzele goale”, ne-a declarat directorul tehnic al Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, Ion Micu. Acesta a mai precizat că timpul de aşteptare în staţii s-a prelungit cu maximum cinci minute, însă din cauza căldurii călătorii au impresia că aşteaptă mai mai mult.

Se va reveni la program în septembrie
 „Am primit şi noi câteva reclamaţii şi este posibil să reluăm programul normal de la data de 1 septembrie, însă data oficială de revenire la orarul obişnuit este 15 septembrie. De fapt, ploieştenii aşteaptă 2-3 minute, maximum cinci însă căldura de afară îi face pe oameni să aibă impresia că petrec mai mult timp îm staţii”, a mai precizat directorul RATP.

Programul de vară nu se aplică şi tramvaielor sau troleibuzelor, acestea funcţionând în mod normal în această perioadă.
Ploieştenii sunt nemulţumiţi de măsura luată de regie şi spun că nimeni nu se gândeşte la ei.

„Nu este toată lumea în concediu şi nu mi se pare corect ca eu să stau să aştept minute în şir în căldură. Plătesc în fiecare lună abonament şi am pretenţia să beneficiez de nişte servicii decente”, ne-a precizat Irina Ilie, pe care am găsit-o în staţia de autobuz de la Coreco.

Ploieştenii vor aer condiţionat
Cetăţenii sunt nemulţumiţi şi din cauza faptului că mijloacele de transport nu sunt dotate cu aparate de aer condiţionat şi trebuie să stea cu geamurile deschise ca să poată respira. „Puteau să pună un sistem de ventilaţie în autobuze, pentru că murim înăuntru de căldură. După ce că stăm în staţii în soare pentru că nu avem un acoperiş unde să ne adăpostim, când ne urcăm dăm de o sufocare insuportabilă”, este de părere un pensionar.

Ion Micu spune că mijloacele de transport care vor fi achiziţionate în următorii ani vor avea şi această facilitate pentru a vedea, experimental, care este eficienţa acestuia, în condiţiile în care autobuzele merg destul de puţin timp cu uşile închise până să ajungă în staţii.

Autobuze noi
Până la sfârşitul anului, reprezentanţii RATP intenţionează achiziţionarea a 27 de autobuze şi 24 de troleibuze. Acestea vor fi dotate cu aer condiţionat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite