Austriecii ne învaţă cum să atragem turişti pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Austriecii au vizitat pârtiile de pe Valea Prahovei
Austriecii au vizitat pârtiile de pe Valea Prahovei

Austriecii au realizat potenţialul imens al zonei Valea Prahovei şi au de gând să ne îmbunătăţească infrastructura turistică cu echipamente de ultimă generaţie.

18 reprezentanţi ai celor mai mari firme producătoare de instalaţii din Austria au vizitat domeniile schiabile din staţiunile montane şi ne-au făcut să înţelegem că şi la noi turismul poate reprezenta o ramură importantă a economiei.

Austria este un paradis al sporturilor de iarnă şi de vară, o imagine care este transmisă cu succes inclusiv de producătorii echipamentelor şi instalaţiilor de pe domeniile schiabile sau din zonele de agrement.

Firme cunoscute precum  Doppelmayr, Tehno Alpin, Leitner şi Sun Kids şi-au trimis reprezentanţii pe Valea Prahovei pentru a pune bazele unui parteneriat cu autorităţile locale, în vederea dezvoltării infrastructurii turistice. După ce au vizitat domeniile schiabile, austriecii au venit imediat şi cu sfaturi.

„Am venit din Innsbruck pentru a vedea munţii de pe Valea Prahovei. Pârtiile sinăiene situate la Cota 2000 pe partea vestică sunt foarte drăguţe şi nu au o înclinaţie foarte abruptă. Pe partea estică ele sunt ceva mai înclinate şi au foarte multe instalaţii de transport, însă singura problemă de aici este vântul. Dacă vântul este foarte puternic, poţi schia numai pe partea estică. În momentul de faţă, domeniului schiabil îi lipseşte o instalaţie performantă de produs zăpadă artificială", ne-a mărturistit reprezentantul fimei Doppelmayr, Christian Klinked. Administratorii domeniilor schiabile din Sinaia au realizat că o colaborare cu firmele austriece înseamnă o cooperare orientată către rezultate pentru planificarea, implementarea şi dezvoltarea proiectelor.

Mai multe amănunte despre acest subiect aflaţi, mâine, din cotidianul Adevărul, ediţia de Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite