„Austrianu“, prins cu escrocherii cu maşini şi cu apa neplătită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Austrianu a fost dus la audieri, la Parchetul de la pe lângă Judecătoria Ploiești
Austrianu a fost dus la audieri, la Parchetul de la pe lângă Judecătoria Ploiești

Interlopul Austrianu a ajuns din nou pe mâna polițiștilor după ce a continuat înșelătoriile cu mașini de lux. La percheziții s-a dovedit că era branșat ilegal la apă și gaze.

Poliţiştii şi procurorii ploieşteni au efectuat, miercuri, şapte percheziţii în Prahova şi Bucureşti pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializate în acte de înşelăciune, falsificare de acte şi şantaj. La finalul acțiunii, cinci persoane suspectate de înşelăciune au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Prahova pentru audieri. Printre acestea, şi Sandu Zamfir, cunoscut în lumea interlopă din Ploiești sub porecla de Austrianu. Acesta mai este cercetat şi pentru alte fapte de înşelăciune şi şantaj.

 „Nu putem afirma cu certitudine, care este liderul reţelei, dar membrii acesteia au încheiat cu persoanele vătămate, pe parcursul acestui an, antecontracte de cumpărare a unor automobile de lux, achitând, de obicei, jumătate din sumă stabilită, drept avans, după care falsificau certificatele de înmatriculare ale maşinilor şi refuzau să mai achite restul de bani, foştilor proprietari. În unele cazuri maşinile erau revândute", ne-a declarat comisarul-şef Bogdan Despescu, şeful IJP Prahova.

Acţiunea, care a implicat participarea a 75 de poliţişti, a fost coordonată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, fiind efectuate cinci descinderi în Ploieşti, una în comuna Filipeşti Târg şi una în sectorul 4 din Bucureşti.

Reclamații pe bandă rulantă

Şapte persoane din afara județului au reclamat la Poliţie furtul maşinilor după ce nu şi-au mai văzut restul de bani de la Austrianu şi acoliţii lui. Păgubaşii ar fi fost ameninţaţi de oamenii lui Austrianu pentru a renunţa la restul de bani şi pentru a nu mai depune plângere la poliţie. Valoarea prejudiciilor se ridică la suma de 150.000 de euro.

Metoda nu este străină lui Austrianu, deoarece în luna mai anul acesta, poliţiştii au mai descins la locuinţa acestuia pentru a confisca un autoturism BMX X6 pe care fiul acestuia, Lorenţ Curcă, l-ar fi luat cumpărat doar cu avans de la cântăreţul de muzică populară, Tinu Vereşezan. Cântăreţul a depus plângere atunci deoarece nu şi-a mai văzut restul de bani.

Austrianu nu plătea apa şi gazele

În plus, poliţiştii au mai întocmit două dosare penale deoarece au descoperit la domiciliul lui Austrianu racordări ilegale la conductele de gaze şi apă, evitând astfel plata consumului la aceste utilităţi. Angajaţi de la Apa Nova şi Distrigaz au debranşat, sub protecţia poliţiştilor, casa acestuia de la utilităţi.

O cunoştinţă veche a poliţiştilor

Austrianu a mai fost cercetat în ultimii ani pentru mai multe fapte similare de înşelăciune şi şantaj. Este cunoscut ca fiind o persoană violentă care a reuşit să-şi intimideze victimele, astfel că multe dintre acestea şi-au retras de teamă plângerile de la Poliţie. Acum câţiva ani, surse din Poliţie afirmau că ar fi fost „intangibil" deoarece era prieten cu fiul unui fost şef al poliţiei prahovene. În continuare, Austrianu şi-a păstrat o aură de interlop periculos pe care nu-l poate prinde nimeni.

De numele lui este legată şi arestarea judecătorului Dumitru Rebegea de la Tribunalul Prahova în 2009, pentru că ar fi luat de la acesta 36.000 de euro pentru a-l pune în libertate. Atunci era cercetat pentru prejudicierea unor societăţi comerciale care i-ar fi amenajat casa, dar nu şi-au primit banii pentru serviciile prestate.

Austrianu a mai trecut prin arestul Poliţiei dar nu a fost niciodată condamnat pentru faptele sale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite