Au făcut şcoala de poliţie ca să ajungă şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Stoica îşi caută joburi pe internet
Cătălin Stoica îşi caută joburi pe internet

1500 de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina îngroaşă deja rândurile şomerilor. Aceştia au fost informaţi că nu mai există posturi disponibile pentru ei în sistem.

Un mare scandal e pe cale să izbucnească la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina. Recent, în Monitorul Oficial a fost publicat un act normativ care prevede că, de la 1 ianuarie 2012, vor fi încadraţi pe posturi doar absolvenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti.

Prin urmare, 1500 de elevi care au terminat, în vara acestui an,cursurile unităţii de învăţământ postliceal, din Câmpina, cu tradiţie în domeniu, au primit vestea că nu există bani pentru plata salariilor şi că nu pot face ceea şi-au dorit, şi anume să devină agenţi de poliţie.

Conform calendarului examenelor de absolvire, elevii din seria 2009 - 2011 ar fi trebuit să se prezinte astăzi la şcoală  pentru a susţine testele prin care să obţină diploma care să le ateste competeţele. Aceştia însă vor rămâne acasă, pe termen nedeterminat, pentru că Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" a amânat din nou sesiunea de examene. Tinerii ar fi trebuit să dea testele finale încă din luna august.  Prin urmare, pentru că nu pot fi încadraţi ca agenţi de poliţie, foştii cursanţi nu pot face decât să îngroaşe rândurile şomerilor sau să-şi găsească de lucru în alt domeniu.

Trăieşte din banii părinţilor

Este şi cazul lui Cristian Stoica, de 22 de ani, din localitatea prahoveană Urleta, care anul acesta a finalizat cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina. Din luna august şi până în prezent tânărul trăieşte pe banii părinţilor, pentru că nu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă.

"Aştept de şase luni de zile să primesc încadrare, era planificat ca pe data de 11 să susţin examenul de absolvire şi am fost anunţat că se amână pentru 2012. Tuturor ni s-a spus că nu sunt posturi disponibile pentru noi în sistem. Mă simt neputincios, ca orice om mi-am făcut planuri de viitor, speram să lucrez în Poliţie, continuând tradiţia familiei", a spus Cristian Stoica.

Tatăl său a lucrat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, iar fratele său este abolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. „Fac treabă prin curte, stau la calculator, îmi caut joburi pe site-urile de profil şi mă plictisesc teribil. Mă pot angaja la o firmă de pază, însă nu pentru asta am făcut şcoala de la Câmpina, Cred că ultima mea soluţie este să plec în străinătate. Un prieten din Spania a promis că mă ajută să-mi găsesc un serviciu", a conchis tânărul.

Au cerut ajutorul sindicatului

Supăraţi că nu mai pot lucra în domeniu, cei 1500 ai Şcolii de Poliţie de la Câmpina s-au adresat liderului  Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual-Prahova, Florian Ioniţă.

"E bine că au încredere în sindicat. Eu voi face tot posibilul să-i ajut. M-am adresat deja totutor europarlamentarilor români în speranţa că aceştia mă vor ajuta la rândul lor să facem lumină în acest caz. Deocamdată doar George Becali mi-a răspuns în scris şi mi-a promis că va vorbi mai departe. Acestor elevi li se face o mare nedreptate. O mare nedreptate se face şi statului roman care a aruncat milioane de ei pentru şcolarizarea acesto elevi. Gândiţi-vă că pentru un singur elev, cei trei ani de şcoală costă aproximativ 20.000 de lei", a declarat Florian Ioniţă, liderul SNPPC Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite