Atenţie cum circulaţi pe drumurile din Prahova! Este cod galben de vânt, ploi şi grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până astăzi, la ora 21.00, şi Prahova se află în printre judeţele pentru care a fost emisă atenţionare de cod galben, de vânt, ploi şi grindină.

În Muntenia, Oltenia, sudul Banatului, Carpaţii Meridionali, în Transilvania şi în restul zonelor montane, cantităţile de apă vor depăşi local 25 - 30 l/mp şi izolat 50 - 60 l/mp.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române a dat un comunicat în care atrage atenţia în privinţa pericolelor pe care vântul şi ploaia le pot reprezenta pentru circulaţia rutieră. În conditii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenta pe toata durata deplasării deoarece rafalele de vânt laterale pot modifica ţinuta de drum a autovehiculelor, cu atât mai mult cu cât viteza este mai ridicată. De asemenea, trebuie evitata oprirea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate doborî.

Totodată, pe vreme ploioasă, viteza mare de deplasare se dovedeşte extrem de periculoasa, de nenumarate ori fiind cauza producerii unor accidente grave. Se ştie că în asemenea condiţii, aderenţa pneurilor la suprafaţa de rulare este scăzută şi foarte usor se poate derapa. Un alt fenomen periculos care poate aparea este acvaplanarea, care poate sa duca la pierdea controlului directiei de mers.

De aceea, Centrul INFOTRAFIC recomandă ca în asemenea condiţii meteorologice dificile să fie folosite permanent luminile de întâlnire ale autovehiculelor, sa se circule cu prudenţă sporită, viteză redusa, adaptată permanent la starea carosabilului şi să se mărească distanţa în mers între autovehicule.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite