Astra a produs surpriza în Ghencea doar 9 minute. Pârvulescu a întors rezultatul cu un eurogol VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Rusescu a înscris pentru a treia oară în ultimele trei meciuri (foto: GSP)
Raul Rusescu a înscris pentru a treia oară în ultimele trei meciuri (foto: GSP)

După un început surprinzător, în care a reuşit să deschidă scorul contra Stelei, Astra şi-a arătat limitele şi, la finalul meciului de duminică seară, a ieşit învinsă din Ghencea

În mijlocul unui „vulcan“ gata să erupă, atacantul brazilian Laionel a stins luminile, lăsând galeriile de la peluze mute preţ de câteva secunde, după golul din minutul 12, marcat cu o reluare din faţa porţii, după o centrare pe jos venită de la Bărboianu. Surpriza n-a ţinut, însă, decât 9 minute. Chiar şi într-un sistem cu cinci fundaşi, ajutaţi constant de Takayuki, oaspeţii n-au putut împiedica primirea golului, cu toată opoziţia portarului Silviu lung, care a avut câteva intervenţii foarte inspirate.

Raul Rusescu a egalat în minutul 21, iar Paul Pârvulescu, folosit din nou pe un post mai puţin familiar, cel de fundaş stânga, a închis tabela cu un şut de senzaţie de la aproximativ 30 de metri, la colţul lung. Execuţia a fost imediat comparată cu trasorul expediat de Hagi în 1994 contra Columbiei.

„E pentru prima oară în cariera mea cînd joc într-o asemenea atmosferă. Absolut fabuloşi au fost suporterii, au creat o presiune continuă pe adversar, ne-au susţinut, ne-au împins de la spate. chiar e debutul perfect, aşa cum probabil visează orice fotbalist care îşi doreşte să ajungă la Steaua. Vă rog, să nu comparăm golul domnului Hagi cu al meu! Acela a fost marcat la un Campionat Mondial, un nivel fantastic", a declarat Paul Pârvulescu, citat de gsp.ro.

„Am avut şi ghinion pentru că am început meciul foarte bine, dar ne-au surprins la o fază, au marcat, însă mi-a plăcut la elevii mei că au avut atitudine şi au reacţionat fantastic. Am dominat, am pus presiune, ne-am creat ocazii, am marcat două goluri, am avut şi 3 bare. Am câştigat meritat. Acest meci l-am jucat în 12 jucători deoarece şi publicul a fost titular în echipa mea. Le mulţumesc fanilor şi îi aştept în continuare la stadion. Eu nu cred că exagerez cu nimic dacă spun că în momentul de faţă, la cum joacă pe postul de fundaş stânga, Pârvulescu începe să se apropie cu paşi mari de echipa naţională“, a spus Ilie Stan, antrenorul Stelei.

„A fost cel mai frumos fotbal pe care l-a jucat Steaua în ultimii ani. Am jucat şoricelul cum am vrut noi. A fost ca în şoarecele şi pisica. Execuţia lui Pârvulescu a fost senzaţională, îmi doream fundaş care să dea două goluri pe sezon. Golul lui seamănă cu cel al lui Hagi din meciul cu Columbia. Diferenţa dintre ele e de vreo zece metri", a declarat Gigi Becali la plecarea din Ghencea.

Steaua Bucureşti - Astra Ploieşti 2-1 (2-1)

Marcatori: Rusescu (21), Pârvulescu (34) / Laionel (12)

Steaua: Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Pârvulescu - Chipciu, Bicfalvi, Bpurceanu (c), Tănase (Răduţ 86) - Tatu (Fl. Costea 64), Rusescu (Machado 71)

Astra: Lung - Bărboianu, Mihalache, Găman, Ricardo, Ţigănaşu (Rusu 53) - Tigoianu (B. Pătraşcu 68), Seto (c), Spadacio - Rui Miguel, Laionel (Junior Morais 77)

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite