Asistaţii sociali din Ploieşti vor primi, cu ocazia Paştelui, ouă roşii, pipote, măsline, ruladă şi compot de vişine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea ploieşteană va oferi persoanelor nevoiaşe un meniu special pentru sărbătorile de Paşti. Beneficiarii de la Cantina de Ajutor Social vor primi ouă roşii, ficat, pipote, măsline, ruladă şi compot de vişine.

Primăria a stabilit care vor fi alimentele acordate asistaţilor social.

„Încercăm să fie un meniu cât de cât adecvat acestor sărbători. În ziua de luni dinaintea Paştelui vom da o găină, lapte şi pâine, iar joi înainte de Paşti vom da alocaţia de hrană pentru şapte zile. Această alocaţie este de 6 lei/zi şi încercăm să ne încadrăm în suma prevăzută. Le vom da ouă roşii, dar şi ouă nefierte pentru ca fiecare să îşi poată prepara un cozonac sau drob", a declarat, pentru Telegraful de Prahova, Brânduşa Constantin Pietraru, directorul Administraţiei Serviciilor Social Comunitare Ploieşti.

În afară de tradiţionalele ouă roşii, cei 900 de beneficiari ai cantinei de ajutor social vor primi un kilogram de ficat, pipote, 200 de grame de măsline, un litru de ulei, un kilogram de zahăr, un salam de vară, un borcan cu compot de vişine, iar ca desert-o ruladă. Potrivit conducerii ASSC, dacă bugetul va permite vor exista şi alte surprize în meniul de Paşti.

Problema este că numai acordarea unui litru de ulei reprezintă alocaţia de hrană pentru o zi a unui beneficiar, pentru că acest produs nu poate fi achiziţionat cu un preţ mai mic de 6 lei. Aşa că, în condiţiile în care toate alimentele s-au scumpit, este din ce în ce mai greu să fie realizate pachete consistente. Produsele vor fi distribuite pe 21 aprilie, mai informează Telegraful de Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite