Ploieşti: Medicii de familie au chemat Casa de Asigurări la dialog

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Medicii de familie au chemat Casa de Asigurări la dialog
Ploieşti: Medicii de familie au chemat Casa de Asigurări la dialog

Medicii de familie din Prahova au aşteptat în zadar să le intre în conturi sumele restante care li se cuvin în urma contractelor încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova. Joi era ultima zi în care puteau fi viraţi banii fără ca doctorii să protesteze, dar cum ieri nu au găsit nici măcar un leu, au trecut la atac.

„Joi a fost ultima zi de aşteptare, iar vineri o zi de notificare. Putem să declanşăm, putem să facem o discuţie de conciliere. Avocatul ne-a sfătuit să trimitem Casei de Asigurări o adresă prin care luni, la ora 13.00, ne întâlnim cu toţii, respectiv reprezentanţii Societăţii de Medicină Generală – Medicina Familiei Prahova, ai patronatului şi cu Casa de Asigurări, la sediul Societăţii, pentru a media conflictul. Dacă nu se lămureşte treaba, vom lua măsuri”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor (CM) Prahova, Simona Schnellbach, ea însăşi medic de familie.

CM Prahova este forul care va apăra interesele medicilor, în baza unei desemnări nominale. „Dacă nu ne înţelegem şi nu bagă banii, urmează litigiul, dar pentru litigiu trebuie să fac o şedinţă extraordinară şi fiecare cabinet ne împuterniceşte cu semnătură, pe tabel, să-l reprezentăm în litigiu. Aşa trebuie să procedăm, pentru că noi, ca şi asociaţie profesională, avem dreptul să-i reprezentăm juridic, dar dacă ei ne-au împuternicit nominal”, a explicat Simona Schnellbach.

Sumele variază de la caz la caz
Banii urmează să vină de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi există unele zvonuri conform cărora ar fi pregătiţi.

„Eu am înţeles că banii au plecat din Casa Naţională, deci se pare că vor marşa de data asta, numai că mai avem puţin până în 20 ale lunii şi o luăm de la capăt, sau ceva de genul ăsta. Cât despre sumele pe care le are de primit fiecare medic, depinde dacă are spor de vechime sau nu, dacă este un medic primar sau nu, caz în care are un plus de 20%...”, a declarat Simona Schnellbach.

La o medie de 1.500 de pacienţi, un medic de familie, din cele aproximativ 360 de cabinete existente în Prahova, primeşte aproximativ 6.000 de lei, prin contract cu CAS Prahova.

Medicii de familie acţionează şi pe alt front. Ei strâng semnături pentru schimbarea actualei legi care le reglementează activitatea, tabelele urmând să fie întocmite până la 28 august. Listele din toată ţara vor fi depuse, ulterior, la Guvernul României.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite