Asesoft și-a prezentat lotul și obiectivele pentru noul sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto www.csuasesoft.ro
Foto www.csuasesoft.ro

După trei luni în care conducerea campioanei şi fanii au savurat pe îndelete cucerirea celui de-al 8-lea titlu, CSU Asesoft este pregătită să se aşeze în pole-position, la startul unui nou sezon competiţional.

Mai întâi, va trece pe la „boxe", pentru ultimele reglaje înaintea unui „tur de pistă", săptămâna viitoare, care ar putea aduce cea dintâi Supercupă în vitrina ce adăposteşte deja 15 trofee.

„Obiectivele rămân aceleaşi ca în fiecare an. Ne dorim Supercupa, Cupa României, campionatul şi un parcurs cât mai lung în EuroChallenge. Consider că avem o echipă mai bună ca cea din sezonul trecut, aşa că trebuie să facem treabă", a declarat antrenorul Vladimir Arnautovic, completat, imediat de căpitanul Cătălin Burlacu: „Nu contează numele jucătorilor, cine eşti şi de unde vii. Contează doar ceea ce vei face de acum înainte. Un lucru este clar, nu ne-am plictisit să câştigăm trofee."

Pentru prima dată în istoria clubului, CSU Asesoft îşi va prezenta lotul de jucători, în faţa propriilor suporteri, cu prilejul unui patrulater organizat în sala de la Brazi. „Şi în acest sezon vom evolua la Brazi în meciurile de pe teren propriu din campionat, întrucât în EuroChallenge vom juca la Târgovişte. Va fi un turneu amical interesant, cu echipe bune din ţară şi din Serbia", a explicat preşedintele executiv al ploieştenilor, Ionuţ Georgescu.

Patrulater de zile mari la „Cupa Asesoft". Programul competiției

Şi, cum primul meci este întotdeauna cel mai important, managerii campioanei au decis ca înaintea partidei cu CSM Bucureşti, Burlacu & Co. să păşească, pe rând, pe parchetul sălii şi să primească aplauzele fanilor. „Avem suporterii aproape şi suntem convinşi că îi vom face fericiţi şi în acest an", a mai precizat oficialul Asesoftului.

Sâmbătă, ploieştenii vor da piept cu Mega Vizura Belgrad, în cea de-a 5-a partida de verificare, din presezon, în compania unei echipe din Serbia. În fine, duminică, de la ora 17:00, CSU Asesoft va întâlni pe BC Mureş, într-un joc la finalul căruia campionii şi-ar putea trece în palmares primul trofeu cu caracter amical.

Obiective europene

Având la îndemână un lot solid, cu dubluri pe fiecare post, Vladimir Arnautovic ştie de ce are nevoie echipa sa pentru o calificare în faza a doua a grupelor în EuroChallenge, dublată de un parcurs „de manual" în întrecerile interne. „Va fi un program încărcat, începând cu luna noiembrie, cu meciuri din trei in trei zile. Avem nevoie şi de ceva şansă, astfel încât după o deplasare în EuroChallenge să avem parte de un meci uşor în campionat. Va interveni oboseala, vor surveni şi anumite înfrângeri, dar până la debutul în cupele europene băieţii vor fi oregătiţi din toate punctele de vedere", a explicat tehnicianul Asesoftului.

De altfel, americanul Robert Nyakundi este singurul jucător din garnitura lui CSU aflat la prima experienţă europeană, dar staff-ul tehnic nu îşi face probleme în acest sens. De „europeanizarea" yankeului au avut grijă în special jucătorii români, dar şi conaţionalul acestuia, Darius Hargrove, care, în vară a semnat un nou contract valabil pe două sezoane cu CSU Asesoft.
„Locuiesc în centrul oraşului, însă am vizitat, până acum, şi împrejurimile Ploieştiului. Băieţii m-au ajutat să mă adaptez, am dat peste un colectiv unit şi acest lucru este foarte important pentru mine, la primul meu an departe de casă", a afirmat Robert Nyakundi.

Românii, la putere

Adrian Tudor, Levente Szijarto, Cătălin Burlacu şi Virgil Stănescu sunt cei patru „clasici" autohtoni care au primit misiunea de a ghida Asesoftul în noua stagiune. Pe lângă provocările interne - campionatul şi Cupa României - , ploieştenii vor să aibă un impact major şi în EuroChallenge, competiţie în care, pentru prima dată după 3 ani, CSU Asesoft va păşi direct în grupe.

„Avem o echipă bună în acest sezon şi cred că putem depăşi faza grupelor în EuroChallenge. Întotdeauna am fost foarte aproape, fie la o victorie, fie doar la câteva puncte. Anul acesta vom face pasul cel mare", a declarat Adrian Tudor.
De aceeaşi părere este şi Virgil Stănescu, fostul căpitan al echipei naţionale: „Sunt fericit să mă aflu la CSU Asesoft, o echipă care a avut mereu reţeta exactă la îndemână pentru a face performanţă. Vreau un titlu la final de carieră şi, lângă aceşti băieţi, sunt convins că îl voi obţine."

După turneul de la Brazi, elevii lui Arnautovic vor intra în linie dreaptă înaintea partidei de vinerea viitoare, cu BCM U Piteşti, în Supercupa României. Primul joc oficial al noului sezon se va desfăşura în Sala Polivalentă „Rapid", din Bucureşti

csuasesoft.ro

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite