„Armata“ de avocaţi a lui Ghenosu a cerut divulgarea identităţii martorilor protejaţi de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghenosu si "locotenentii" sai au fost paziti de mascati (foto Alex Policală)
Ghenosu si "locotenentii" sai au fost paziti de mascati (foto Alex Policală)

Cercetaţi pentru iniţierea şi constituirea de grup infracţional organizat, membrii clanului „Ghenosu" au fost aduşi ieri în faţa magistraţilor de la Tribunalul Prahova.

Avocaţii lui Florin Ghinea (Ghenosu) au adus un grup format din zece martori care au dat declaraţii favorabile inculpaţilor, precum că „numitul Florin Ghinea (fost Pârjol) era un om liniştit, care nu a făcut vreodată probleme".

Singura parte vătămată din acest dosar, Sebastian Chelaru, cel care a depus plângere că fost şantajat şi bătut de cei din clanul Ghenosu, nu a fost prezent la termen, motivând printr-o scrisoare lăsată la Parchet că este plecat în Spania la muncă. Avocaţii apărării susţin că acesta este cercetat penal la rându-i de către BCCO Bucureşti pentru infracţiuni economice.

Doi martori sunt protejaţi

Tot apărarea s-a plâns că există în acest dosar două persoane care au depus mărturii care îi încriminează pe inculpaţi dar a căror identitate este ţinută secretă de către procurorii DIICOT Ploieşti. „De doi ani jumătate de când durează procesul, identitatea celor doi martori nu a fost dezvăluită, pentru ca şi apărarea să le poată pune întrebări. Nu ni se pare normal să ajungem la o pronunţare fără a audia toţi martorii în şedinţă publică", s-a plâns  Magdalena Stasie, unul dintre avocaţii lui Ghenosu.

Instanţa a spus „pas"

Preşedintele de şedinţă a respins probatoriul prezentat de către apărare, a respins unul din martori şi a amânat pronunţarea unei decizii finale. Ca atare, avocaţii au cerut recuzarea instanţei, iar următorul termen al procesului a fost fixat pentru săptămâna viitoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite