Ploieşti: Peste 5.000 de locuri de muncă la Ariceştii Rahtivani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Prahova, în comuna Ariceştii Rahtivani a început construcţia primei hale de producţie a Ploieşti West Park.

Parcul Industrial de la Ariceşti, cel mai mare parc din Europa de Sud-Est după cum spune preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma va avea o întindere de 220 de hectare. Firmele care îşi vor deschide afacerile în cadrul Ploieşti West Park vor angaja în perioada următoare aproximativ 5.000 de oameni.

Proiectul aparţine unei firme belgiene cu care s-a semnat contractul de colaborare la Zilele prieteniei româno-belgiene”, eveniment desfăşurat de către autorităţile prahovene la Liege la începutul acestei luni.

Incubator de afaceri pentru tinerii absolvenţi
„Acest parc industrial este un concept nou. Va include un centru de cercetare, hale de producţie, o zonă de agrement, un centru de energii regenerabile şi un incubator de afaceri. Astfel , tinerii care temină o facultate şi îşi înfiinţează o firmă pot lucra într-o clădire pe şapte-opt nivele fără să plătească niciun fel de chirie sau să suporte alte cheltuieli, iar după câţiva ani, eventualele invenţii pe care aceştia le vor crea vor fi brevetate sub sigla parcului industrial”, ne-a declarat Mircea Cosma.

Procedurile pentru demararea investiţiei au început încă din luna noiembrie a anului trecut, parcurgându-se toate etapele birocratice de obţinere a tuturor avizlor necesare, astfel încât săptămâna aceasta firma belgiană a primit autorizaţia de construcţie.

Investiţie de 800 milioane
Prima clădire a cărei construcţie va începe de săptămâna viitoare va avea o suprafaţă de 40.000 de metri şi 10 metri înălţime, în cadrul acesteia urmând să fie angajaţi aproximativ 800 de oameni.

Investiţia netă a parcului industrial de la Ariceştii Rahtivani este de 800 de milioane de euro, într-o primă etapă fiind investiţi aproximativ 350 de milioane de euro.

700 de firme în parc
„A fost ales judeţul Prahova pentru crearea acestui parc datorită faptului că este o zonă apropiată Bucureştiului care va deveni şi nodul autostrăzii Bucureşti-Braşov. Nu este de neglijat nici faptul că Prahova este un centru tot mai prosper din punct de vedere economic şi de o importanţă majoră. Parcul va avea în jur de 700 de firme cu activitate în industria textilă, industria chimică şi cea logistică”, a precizat Petrică Uşurelu, directorul parcului industrial.

Acesta a mai spus că zonele logistice ale parcului se vor adresa centrelor europene, precum şi activităţii de distribuţie către Ploieşti şi Bucureşti.

Structură
Ploieşti West Park va fi compus din două zone majore: un Business Park destinat logisticii şi activităţii semi-industriale, producţiei uşoare, completat cu restaurante, hoteluri, birouri şi laboratoare şi un Retail Park.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite