Arestul din Prahova este plin până la refuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul semestru din 2010, numărul persoanelor reţinute sau arestate în Prahova a crescut cu 40,91% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit IPJ Prahova, în general însă, infracţionalitatea din judeţ a scăzut. Astfel, au fost sesizate, 11.943 infracţiuni, cu 3,77 % mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut.

Important este şi faptul că în judeţ, numărul de infracţiuni sesizate raportat la 100.000 de locuitori este de 1.394, cu 16,53% mai mic decât media pe ţară.

Se observă o scădere accentuată a infracţiunilor sesizate contra persoanei - 9,7%  şi a infracţiunilor contra patrimoniului - 8,3%.

De asemenea, furturile din locuinţe au scăzut cu 14,48%, furturile din societăţi comerciale au scăzut cu 8,72%, iar furturile din auto au scăzut cu 14,73%.

S-a reuşit şi o diminuare a trendului ascendent a tâlhăriilor. Astfel, dacă în perioada similară a anului trecut tâlhăriile crescuseră cu 34,48%, anul acesta au avut o valoare mai mică, respectiv 17,95%. Un lucru pozitiv este acela că nu au existat situaţii de violenţă extremă, 68% din tâlhării fiind comise prin deposedarea victimelor de lănţicuri sau telefoane mobile, fără a implica lezarea fizică a persoanelor vătămate.

În domeniul economic, măsurile întreprinse de Poliţia Prahova au condus la rezultate notabile, fiind constatate cu 29,30% mai multe infracţiuni de evaziune fiscală decât în perioada similară a anului trecut.

În ceea ce priveşte siguranţa rutieră, se observă o scădere cu 18,27% a accidentelor grave, care au fost soldate cu 23,40% mai puţini morţi şi cu 22,44% mai puţini răniţi grav.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite