Ploieşti: Aproape 300 de asociaţii au datorii către Dalkia Termo Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Aproape 300 de asociaţii au datorii către Dalkia Termo Prahova
Ploieşti: Aproape 300 de asociaţii au datorii către Dalkia Termo Prahova

Sute de asociaţii de proprietari au datorii la Dalkia Termo Prahova, operatorul care asigură alimentarea cu agent termic în Ploieşti.

Este vorba despre 290 de asociaţii care înregistrează datorii la plata energiei termice în valoare de aproximativ 1.357.000 lei. După cum ne-a declarat Ana Icătoiu, manager comunicare în cadrul societăţii “media sumelor ce trebuie achitate de asociaţiile datornice este de circa 4.700 de lei, aproape triplă faţă de suma medie ce era datorată în 2008. Astfel, în perioada ianuarie - august 2009, gradul de încasare a facturilor la energie termică de la populaţie a scăzut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”.

Cea mai mare datorie a unei asociaţii de proprietari este de aproximativ 179.000 lei. Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari crede că valoarea datoriilor populaţiei va creşte în perioada următoare. “Ţinând cont de criza care a afectat pe toată lumea, aceste datorii vor fi mai mari după ce vom ieşi din iarnă”, ne-a declarat Ion Stan, preşedintele UAP.

Datorii din cauza delapidărilor de fonduri
Acesta a mai precizat că există asociaţii unde locatarii şi-au plătit întreţinerea, însă administratorii au fugit cu banii. “Pentru a depista unde există cazuri privind delapidarea unor fonduri din conturile asociaţiilor, de săptămâna aceasta, reprezentanţii municipalităţii împreună cu noi am demarat controale la asociaţiile cu datorii foarte mari pentru a găsi soluţii”, a mai precizat Ion Stan.

Controlul se va face la 20 de asociaţii de proprietari şi se va desfăşura pe tot parcursul acestei săptămâni. Mâine, echipele de control, formate dintr-un reprezentant al Primăriei Ploieşti şi unul al Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, vor verifica asociaţiile blocurilor 55C scara A de pe Aleea Profesorilor, 12F scara A strada Bărcăneşti, 3 Sud strada Mihai Eminescu şi 67 bis scara D de pe strada Înfrăţirii. Vineri urmează să fie verificate actele asociaţiei de proprietari Polux şi cele ale blocurilor 2 H2 din strada Curcubeului, 138 FG –strada Făcliei şi PT8- strada Troienelor.

După finalizarea controalelor, Primăria va prezenta o situaţie a problemelor constatate urmând să identifice şi soluţiile necesare pentru ca locatarii respectivelor blocuri să nu rămână fără căldură iarna aceasta. Totodată, reprezentanţii Dalkia spun că vor continua politica de dialog cu reprezentanţii legali ai asociaţiilor de proprietari în vederea încheierii unor angajamente de plată care presupun eşalonarea datoriilor.

Asociaţii fără apă caldă
Din cauza datoriilor înregistrate şi a nerespectării angajamentelor de plată, în cursul acestui an, Dalkia a sistat furnizarea apei calde la un număr de 16 asociaţii de proprietari.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite