Angiograful ploieştean tratează şi pacienţii „din vecini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatul dat în funcţiune la Spitalul Judeţean Ploieşti, în luna februarie a acestui an, funcţionează la capacitate maximă, mai ales, acum, când canicula face victime printre cardiaci.

La Laboratorul de cardiologie intervenţională, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, se fac analize nu doar pentru pacienţii din Prahova, ci aici sunt aduşi şi bolnavi de la Spitalul Fundeni din Bucureşti, dar şi din alte judeţe învecinate.

„Am avut de rezolvat sute de cazuri până acum. În total este vorba despre 208 pacienţi. Dintre aceştia, zece au venit la noi pentru implantarea de stenturi, alţi 40 au avut nevoie de coronarografii şi altor 30 de pacienţi li s-au implantat cardiostimulatoare. Am efectuat şi 80 de arteriografii periferice, precum şi alte zeci de altfel de analize. În ultimul timp am primit cazuri şi de la Bucureşti, de la Institutul Fundeni, unde s-a stricat un agiograf de periferie", a declarat medicul Marian Albu, singurul specialist în cardiologie intervenţională de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Stenturile, cu bani

Prahovenii care au nevoie de montarea de stenturi sau de stimulatoare cardiace trebuie să ştie faptul că, deocamdată, cea mai mare unitate medicală din judeţ nu are fonduri suficiente pentru a achiziţiona astfel de echipamente. „Cu eforturi, am reuşit să cumpărăm doar câteva aparate, însă cele mai multe trebuie cumpărate de către pacienţi", a conchis cardiologul Marian Albu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite