Ploieşti: Andrei Dobre, tânărul pentru care matematica e un joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Andrei Dobre, tânărul pentru care matematica e un joc
Ploieşti: Andrei Dobre, tânărul pentru care matematica e un joc

La 27 de ani este profesor de matematică şi are un site dedicat acestei discipline de studiu, care are 10.000 de vizitatori unici lunar.

Lui Andrei Dobre i-a fost insuflată pasiunea pentru ştiinţele exacte, şi în special matematica, de la tatăl său, fost olimpic naţional la fizică. „Încă din primii ani de şcoală am fost sub supravegherea lui şi a făcut ca matematica să devină o pasiune şi cel mai frumos joc pentru mine, a transformat matematica într-un joc pentru mine“, spune Andrei. Părintele său şi-a dorit, iniţial, ca băiatul să devină inginer, dar fratele său avea să fie cel care a îmbrăţişat o astfel de profesie.

„Eu am vrut să mă fac profesor de matematică încă din clasa a VIII-a. După examenul de admitere, am lucrat cu o prietenă de familie, care picase. După două luni, fata luat examenul cu o notă bună. Nu vă puteţi imagina ce satisfacţie am avut atunci“, îşi aminteşte Andrei Dobre, care şi-a împlinit visul de a ajunge la catedră.

Recunoscător colegilor
„Am avut o mare şansă de a lucra la Colegiul Naţional Jean Monnet, unde am găsit o adevărată echipă de profesionişti. Ţin să mulţumesc conducerii liceului şi catedrei de specialitate care în cei trei ani de zile m-a ajutau să mă formez ca un bun profesionist. Anul trecut am fost şef de catedră la liceul teoretic din Azuga, unde m-am şi titularizat, şi unde mi-am făcut foarte mulţi prieteni de viaţă, aş putea să spun. A fost foarte grea depărţirea de oamenii de acolo, dar a trebuit să vin acasă, în Ploieşti“, explică Andrei.

În prezent, aceste predă la Liceul de Transporturi Ploieşti şi îşi doreşte foarte mult ca şi aici să facă treabă bună. „Sper ca totul să iasă aşa cum vreau eu. Mă voi dedica toată viaţa acestei meserii, care este cea mai nobilă şi oferă satisfacţii multiple. Tata a luat nota zece la matematică la Bacalaureat, dar neavând posibilităţi nu a putut să continue. Acum duc eu mai departe şi visul lui. Le sunt foarte recunoscător părinţilor mei, care m-au ajutat foarte mult şi au fost alături de mine permanent“, spune Andrei Dobre.

Site pentru matematicieni

De cinci ani, tânărul administrează site-ul www.mateinfo.ro, un site născut din pasiunea pentru matematică. „Am vrut să-mi creez propriul univers matematic. Încet, a devenit unul dintre cele mai populare site-uri de matematică din România, ajungând să aibă peste 10.000 de vizitatori unici lunar. În acest moment, are un conţinut matematic foarte bogat, concursuri care se răsplătesc cu diplome... Sperăm să obţinem şi sponsorizări. Am colaborări cu profesori din toată ţara, am o revistă online înregistrată la Biblioteca Naţională, unde şi elevi şi profesori pot pune articole de matematică, am o secţiune pentru copiii cu probleme de sănătate, cu ajutorul căreia sper să putem ajuta copiii aflaţi în suferinţă“, explică Andrei Dobre.


Profil
NĂSCUT

27 octombrie 1982, Ploieşti

STUDII
Facultatea de Matematică din cadrul UPG Ploieşti

EXPERIENŢĂ
Profesor de matematică de patru ani

FAMILIE
Necăsătorit

Întrebări şi răspunsuri
Cine e cea mai pasionată de matematică persoană pe care o cunoaşteţi?

Tata mi s-a părut mai pasionat decât orice profesor de-al meu, nu am văzut om mai pasionat de matematică.

Cum e meseria pe care o practicaţi?
Nu e o meserie pentru mine, este o pasiune, mă duc în fiecare zi din plăcere la şcoală.

Cât de mult vă place la catedră?
Dacă aş avea suficienţi bani aş face şi gratis meseria de profesor.

Cum vă înţelegeţi cu elevii?
Am o relaţie foarte bună cu elevii şi am rămas prieteni. Unii chiar mai colindat.

Ce-i place
Pot să spun că îmi place să mă întâlnesc cu pritenii, să mergem la munte, pentru că iubesc mult muntele, şi chiar la mare, în weekend. Îmi place mult natura, şi, bineînţeles, îmi place să-mi petrec timpul cu logodnica mea.

Ce nu-i place
Nu-mi place nedreptatea, nu-mi plac minciuna, indiferenţa, prietenii falşi, oamenii care nu se comportă civilizat şi care aruncă gunoaie pe jos..., e de prost gust. Pe de altă partte, nu-mi place să fac plajă mult timp.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite