Anchete fără rezultat în cazurile de malpraxis din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 reclamaţii au fost anchetate, anul acesta, de Colegiul Medicilor Prahova. Unul singur s-a finalizat cu sancţiune, dar măsura a fost contestată de personalul medical implicat.  

Comisia de jurisdicţie din cadrul Colegiului Medicilor Prahova a anchetat, de la începutul acestui an, 14 cazuri care privesc activitatea unor medici şi personal spitalicesc, toate bazate pe reclamaţii venite din partea pacienţilor. În şapte cazuri a fost vorba despre medici acuzaţi că au eliberat ilegal concedii medicale, însă, anchetele în cazul acestora s-au finalizat doar cu propunerea de... nesancţionare.

Anchetă contestată

Au existat şi patru cazuri de malpraxis, dar numai unul singur finalizat cu sancţiuni, incidentul în urma căruia o fetiţă de 13 ani a decedat în 2009, la spitalul din Mizil după o banală operaţie de apendicită. „Comisia de Jurisdicţie a decis sancţionarea celor doi chirurgi implicaţi în intervenţie, cu interdicţia de a opera un an şi de a urma cursuri de aprofundare a tehnicilor chirurgicale. De asemenea, şi medicul anestezist a primit o sancţiune de interdicţie a profesării şi urmării de cursuri", a declarat dr. Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Din păcate, măsurile nu au fost aplicate, pentru că medicii au contestat sancţiunile, iar ancheta s-a mutat la Colegiul Naţional al Medicilor. Trei anchete sunt încă în derulare, decesele unui nou-născut la Câmpina, al unui minor la Ploieşti, ca urmare a unui vaccin, şi cazul unui pacient care pretinde că a fost operat fără a-i fi cerut consimţământul.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite