Culmea şpăgii la Ploieşti: Mită pentru eliberarea actelor de deces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florica Niţă - foto observatorulph.ro
Florica Niţă - foto observatorulph.ro

Autopsierul Florica Niţă este cercetată pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Conducerea spitalului, Prefectura Prahova şi poliţiştii cercetează mai multe plângeri potrivit cărora femeia cerea bani rudelor persoanelor decedate pentru ugentarea actelor eliberate de morgă.

Ancheta Poliţiei Prahova a fost demarată din oficiu în urma unor plângeri verbale făcute în ultimele zile, inclusiv în presă, de persoane care au avut rude decedate la morga Spitalului Judeţean şi cărora autopsierul Florica Niţă le-ar fi condiţionat eliberarea actelor de deces de plata unor şpăgi sau de condiţionarea achiziţiei de servicii funerare de la o societate de profil al cărei patron este angaja spitalului.

În acuzaţii se arată că Florica Niţă cerea rudelor decedaţilor să-şi îmbălsămeze morţii şi să le cumpere sicrie şi cele necesare înmormântării de la firma sa de pompe funebre, cu preţuri mult peste cele ale pieţei de profil, altfel le întârzia eliberarea actelor de deces ori se purta foarte urât cu rudele mortului. Comportamentul extrem ar fi ajuns până la aruncarea sicriului din morgă ori „sechestrarea" cadavrelor până când familia cumpăra ceva de la firma Floricăi Niţă.

image

„Colegii invidioşi" au turnat-o

„Conducerea spitalului şi reprezentanţi ai Prefecturii Prahova au demarat o anchetă în acest caz, iar zilele următoare vom aduce la cunoştinţa publicului rezultatele. La noi nu există o plângere scrisă împotriva anagajatului incriminat", ne-a declarat Florin Puşcariu, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. „Din primele verificări a rezultat faptul că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova", ne-a declarat şi Daniel Radu, purtător de cuvânt al IPJ Prahova.

Am reuşit să stăm de vorbă în această dimineaţă şi cu autopsiera Florica Niţă care ne-a spus că totul este „o făcătură în interiorul secţiei", iar reclamaţiile vin, de fapt, din partea unor colegi care sunt invidioşi că are un profit bun de pe urma firmei sale de articole funerare. Ea mai acuză diverse instituţii locale de persecuţie şi controale abuzive ale unor inspectori de la Poliţia Economică şi Garda Fianciară, deşi firma sa a ocupat recent un loc 2 în Topul Afacerilor Române.

Scurtul interviul cu autopsiera a fost întrerupt brusc de o dispoziţie a medicului de la morgă care i-a interzis Floricăi Niţă să ne mai dea amănunte pentru că... se află în timpul serviciului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite