Piața chiriilor este în scădere la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum piaţa imobiliară este blocată  din cauza crizei financiare, mulţi proprietari au fost nevoiţi să scadă cu 30 - 50 % preţurile la chirii, în funcţie de tipul locuinţei.

S-au dus vremurile bune pentru proprietarii de locuinţe din Ploieşti care le oferă spre închiriere! Chiriile au coborât în acest an cu mult faţă de anii trecuţi, când piaţa imobiliară nu era afectată de criza financiară, iar scăderea cea mai mare este consemnată la locuinţele de lux. De exemplu, dacă o casă se închiria în anul 2008 în schimbul a 3.500 de euro pe lună, acum, aceasta poate fi folosită pentru doar 900 de euro pe lună. „Chiriile solicitate de proprietarii din Ploieşti sunt mai mici cu 30 - 50 % faţă de anii trecuţi, în funcţie de tipul locuinţei, iar unii proprietari scad şi mai mult dacă se grăbesc să închirieze locuinţele pe care le deţin. Tot cu 30 - 40 % a scăzut şi cererea din partea persoanelor care doresc să închirieze o locuinţă în Ploieşti faţă de anii trecuţi", ne-a declarat Paul Dumbravu, reprezentant al agenţiei imobiliare Remax Star din Ploieşti.

 „Am avut închiriat acest apartament şi cu 300 de euro în anii trecuţi. Acum am solicitat 250 de euro şi n-am reuşit să semnez un contract de închieiere cu vreo persoană interesată. L-am renovat în speranţa că voi putea cere o chirie mai mare, însă de câteva luni este liber. Cred că voi mai scădea chiria până la 200 de euro pentru că, dacă nu este locuit, ies şi mai rău în pierdere", ne-a povestit Anca Dumitru, din Ploieşti.

100 de euro, prețul minim pentru o garsonieră

În prezent, o garsonieră se închiriază cu sume cuprinse între 100 şi 300 de euro, în funcţie de mobilier, de finisaje, de zonă şi de suprafaţă, iar pentru un apartament cu două camere chiria porneşte de la 180 de euro şi poate ajunge chiar la 800 de euro, în cazul unui apartament de lux. Chiriile pentru apartamentele cu trei camere sunt cuprinse între 350 şi 400 de euro, sume solicitate şi în cazul celor cu patru camere.

În prezent, din cauza crizei financiare, mulţi dintre cei care stau într-o locuinţă mai mare sunt în căutare de unele mai mici pentru care chiria şi întreţinerea reprezintă costuri mai restrânse. De regulă, în Ploieşti închiriază persoanele care vin din alte judeţe să lucreze în municipiu sau în zone limitrofe.

Zone preferate

Persoanele care apelează la agenţii imobiliare pentru a închiria o locuinţă în Ploieşti preferă locațiile din zona centrală, precum Piaţa Victoriei, Gheorghe Doja, Republicii, Cantacuzino, dar şi zonele 9 Mai şi Malu Roşu.   

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite