Alina Gavrilescu este frizeriţa copiilor din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina are una dintre cele mai frumoase meserii: este hair-stylist la singurul salon din oraş care se adresează copiilor.

Un copil de câţiva anişori aterizat pe scaunul de tuns este coşmarul fiecărui frizer. Nu şi pentru Alina Gavrilescu, care are la îndemână cele mai diverse metode pentru ca şi cei mai nebunatici pitici să plece aranjaţi din coaforul copiilor.

„De cele mai multe ori sunt speriaţi de foarfece şi de maşina de tuns sau nu au răbdare să stea nemişcati până când termin. Dar am o soluţie pentru fiecare: pieptene colorat, o maşină de tuns specială, jucării, baloane şi multe bomboane", spune Alina, care este, pe deasupra, şi blândeţea întruchipată.

Cu felul ei de a fi, dar şi cu halatul cu desene animate, câştigă imediat încrederea puştilor. O ajută şi ţarcul de joacă, plin cu bile, din coafor, mobilierul colorat sau desenele animate şi muzica pentru copii care rulează permanent în salon. „S-a întâmplat ca unii dintre copii să plângă nu pentru că îi tundeam, ci pentru că erau nevoiţi să plece, iar filmul cu Tom şi Jerry nu se terminase pe ecran", a trecut Alina prin tot felul de episoade amuzante.

Selectată din zeci de candidaţi

După ce a terminat cursurile de profil, a lucrat o vreme la un salon pentru adulţi, dar, când a văzut într-un ziar oferta frizeriei pentru copii, a decis că trebuie neapărat să încerce, pentru că se înţelege extraordinar cu cei mici. Şi nu a greşit, pentru că a fost selectată din zeci de candidaţi, iar de câteva luni ploieştenii care mergeau la saloane asemănătoare din Bucureşti vin doar la Alina, la „Ciufiland".

„Era nevoie de aşa ceva în oraş şi am primit aprecieri inclusiv de la persoane din afara României. Un domn din Luxemburg, în trecere prin Ploieşti, şi-a tuns micuţul la noi şi ne-a spus că, în comparaţie cu ceea ce există la ei, condiţiile noastre şi metodele de tuns sunt foarte bune", spune Alina.

Prin comparaţie, în frizeriile obişnuite, copiii sunt aşezaţi pe o scândură pusă de braţele scaunelor sau pe scaunele obişnuite sunt puse altele care îi ajută să stea mai sus. În salonul unde lucrează Alina, scaunele sunt speciale, adaptate staturii copiilor şi prevăzute cu centuri de siguranţă.

„Recomand părinţilor să vină cu cei mici cât mai devreme la tuns, ca să obişnuiască cu ustensilele şi să nu mai fie speriaţi de ele. Cu timpul, nici nu vor mai plânge sau părinţii nu vor mai fi nevoiţi să-i tundă pe cei mici în somn, cum mi-au mai povestit unii clienţi", spune Alina, care ne-a mai dezvăluit că cel mai mic client al ei avea vârsta de nouă luni.

Profil

Născută. 23 noiembrie 1984, Băicoi.

Familie. Necăsătorită, are un nepoţel din partea surorii sale

Studii. Cursuri de frizerie, la Breaza.

Ce-i place

Muzica bună şi dansul se numără printre activităţile care o deconectează în timpul liber, dar, cel mai mult, îi place să se joace şi să se coboare la mintea celor mici.

Ce nu-i place

Chiar dacă ascultă muzică tot timpul, genul rock îl detestă. De aceea, nici nu ajunge în locuri unde se ascultă astfel de muzică.

Întrebări şi răspunsuri

Cum se tund copiii?

Fetiţele se tund de cele mai multe ori bob sau vin singure cu fotografii cu tunsori sau împletituri decupate din ziare, pe când băieţii preferă tunsoarea periuţă sau bras.

Un episod amuzant?

Mi-a plăcut foarte mult un băieţel care, în loc să fie speriat, era extrem de încântat că nu mai are moţ, iar părul îi pica când îl tundeam.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite