Al doilea cangur a murit la Zoo Ploiești din cauza unui stafilococ hemolitic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cangur pitic. Foto carpatzoo.ro
Cangur pitic. Foto carpatzoo.ro

Edemul pulmonar, provocat de un stafilococ, a fost cauza morții celui de al doilea cangur, găsit fără viață vinerea trecută, la Zoo Bucov. Stafilococul a fost activat de stresul provocat animalului de transport.

Analizele și autopsia efectuate de medicii de la Direcția Sanitar Veterinară Prahova au găsit vinovat de moartea cangurului staficocul hemolitic.

Acest stafilococ este latent în organism, îl au și oamenii, iar în condiții excepționale, cum ar fi stresul, se activează. Acesta i-a provocat un edem pulmonar hemoragic, cauza finală a morții. După starea plămânilor, edemul se activase de o zi sau două înainte de a fi adus la grădina din Ploiești", ne-a explicat Mihai Terecoasă, directorul DSV Prahova.

Analizele toxicologice nu au indicat prezența vreunei substanțe otrăvitoare în organismul cangurului.

Vinerea trecută, la numai câteva ore după ce a fost adus la Zoo Bucov de către un donator, un cangur a murit în țarcul unde trebuia să petreacă 30 de zile de carantină.

Incredibil! Unul dintre cangurii donați joi seară la Zoo Ploiești a murit!

Un prahovean anonim a donat doi canguri pitici la Zoo Bucov

Cangurul de la Zoo Ploiești a fost mâncat de câinii maidanezi!

Incidentul a fost unul bulversant, mai ales că, în urmă cu două săptămâni, ultimul cangur al grădinii fusese omorât de maidanezi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite