Ajutor pentru bolnavii de cancer din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii diagnosticaţi cu cancer, din Prahova, pot apela la serviciile primei Asociaţii a Bolnavilor de Cancer care funcţionează în judeţ.

Voluntarii acestui ONG pot oferi în mod gratuit membrilor săi consiliere psihologică înainte şi după diagnosticare, dar şi consiliere legislativă pentru a obţine anumite drepturi care li se cuvin, potrivit legii.

Un alt sprijin important pe care reprezentanţii acestui ONG îl pot da bolnavilor constă în găsirea medicamentaţiei care nu este dipsonibilă în farmaciile din Prahova.

Tratamentele sunt căutate şi achiziţionate de voluntari din alte judeţe, unde există filiale ale acestei Asociaţii.

9.500 de bolnavi

„Este un suport foarte mare pentru orice bolnav de cancer, mai ales că, după diagnosticare, mulţi suferă şi de o cădere psihică iar în spitale nu există specialişti care să ofere consiliere chiar la patul bolnavului.

Am avut un caz în familie şi ştiu cum e", spune ploieşteanca Florentina Gheorghe.

Asociaţia care a fost înfiinţată în urmă cu trei luni are deja peste 20 de membri cu vârste cuprinse între 25 şi 70 de ani.

Membrii Asociaţiei se întâlnesc periodic pentru a discuta problemele lor şi a se susţine reciproc. La nivelul judeţului sunt înregistrate 9.500 de persoane diagnosticate cu cancer.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite