Agricultura prahoveană rămâne fără specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei  pentru  Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Prahova, din cei 75 de angajaţi ai acesteia, 60% vor rămâne fără un loc de muncă.

Concedierile dispuse de Ministerul Agriculturii vizează nu numai personalul angajat în cadrul instituţiei din Ploieşti, ci şi inginerii care controlează activitatea în teritorii.

„În anul 2004, DADR Prahova număra 140 de angajaţi, fiecare comună având câte un specialist care oferea asistenţă fermierilor pe diverse probleme, inclusiv administratea fondurilor europene.

 Din 2007, până în 2010, toate posturile rămase vacante în urma plecării sau pensionării unor angajaţi au fost blocate, astfel că în 2010 numărul de salariaţi ai Direcţiei a ajuns la jumătate faţă de perioada respectivă", explică inginerul Marian Marcu, purtătorul de cuvânt al DADR Prahova.

În aceste condiţii, acualete concedieri vor pune presiune nu numai pe personalul care va părăsi sistemul, ci şi pe angajaţii care rămân. „În prezent, avem în teritoriu un inginer la şase comune, media de locuitori fiind de 24.000", completează inginerul Marian Marcu.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite