Agentul de pază al Bidepa care a omorât un tânăr, anul trecut, a fost condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva Adevărul
Foto arhiva Adevărul

Gabriel Buhaciuc, agentul de pază al companiei Bidepa care, anul trecut, în luna iulie, a omorât în bătaie un tânăr din Ploiești în fața unui restaurant, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, informează observatorulph.ro. Unul din colegii de muncă ai acestuia, care a participat și el la incident, a primit doi ani de închisoare.

Unul dintre colegii de muncă ai acestuia, care a participat și el la incident, a primit doi ani de închisoare.

În noaptea de 20 spre 21 iulie 2010, ploieşteanul Gabriel Constantinescu, în vârstă de 26 de ani, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 sesizând faptul că a fost agresat de o echipă de intervenţie din cadrul unei societăţi de pază. El a solicitat prezenţa unei ambulanţe în apropierea restaurantului unde îşi petrecuse după-amiaza. La puţin timp după efectuarea apelului, tânărul s-a prăbuşit pe stradă, fără suflare.

Totul a pornit de la prea multă băutură

Victima, însoţită de doi prieteni, a consumat băuturi alcoolice la un local din Ploieşti. Cei trei au intrat în conflict cu un alt client, moment în care barmaniţa de serviciu a acţionat butonul de panică, alarmând echipa de intervenţie a unei societăţi de pază.

La faţa locului s-au deplasat şase agenţi, care le-au solicitat celor trei scandalagii să părăsească localul. Iniţial tinerii au plecat, însă, la scurt timp ,au revenit, motiv pentru care a fost rechemat echipajul de intervenţie. Gabriel Buhăciuc l-a lovit cu bastonul din dotare pe unul dintre cei trei tineri.

Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală Prahova a condus la concluzia că moartea lui Gabriel  Constantinescu a fost violentă.

Potrivit observatorulph.ro, sentinţa inițială în cazul lui Buhaciuc a fost pronunţată de magistrații Judecătoriei Ploieşti şi validată de Tribunalul Prahova. Ulterior, apărătorul lui Buhaciuc a solicitat instanței prahovene schimbarea încadrării juridice din omor în lovituri cauzatoare de moarte. Tribunalul Prahova a respins apelul făcut, astfel că dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite