Aflaţi cu ce medii aţi fost admişi la facultăţile Universităţii de Petrol Gaze din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma concursului de admitere pe bază de dosare,  au fost ocupate toate cele 3600 de locuri disponibile pentru primul an de studii de licenţă, la Universitatea de Petrol Gaze din Ploieşti.

Absolvenţii de liceu au venit în număr mare, aseară, la instituţia de învăţământ superior pentru a vedea dacă au prins un loc  fără taxă, la facultăţile pentru care au optat. „Nu am avut deloc emoţii pentru că am avut medii destul de mari, astfel încât eram sigur că o să intru fără probleme. Mi-am depus dosarul şi la Finanţe Bănci şi la Inginerie Mecanică. Am intrat la ambele, astfel încât mă văd nevoit să renunţ la una dintre opţiuni. Aşa o să fac loc unui candidat care nu a reuşit să intre pe un loc fără taxă" a  spus, bucuros de rezultatele obţinute, Dan Tudorache, un ploieştean de 18 ani.

La afişarea primei serii de rezultate, foştii liceeni au venit însoţiţi de rude şi prieteni. „Sunt tare mândră de copilul meu. A intrat cu 9.40 la Ştiinţe şi Litere. Vrea să facă Limbi străine. Îşi încearcă norocul şi în Bucureşti şi Iaşi, şi, dacă intră şi acolo o să vedem la care o să renunţe. După ce încheiem cu toate examenele, o ne pregătim de concediu, să ne sărbătorim fata. Mergem toţi la bulgari", a explicat Camelia Dinu, mama unei tinere din Câmpina.

9.90 a fost cea mai mare medie la admitere

Anul acesta, cea mai mare medie de intrare -9.90 s-a întregistrat la Facultatea de Litere şi Ştiinţe, specializarea Limbă şi Literatură, iar cea mai mică medie -6.14, la specializarea Matematică. 

Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor UPG Ploieşti, comparativ cu situaţia de anul trecut, în sesiunea iulie 2010 s-a constatat un interes crescut pentru Ingineria Petrolului, Petrochimiei şi Inginerie Mecanică şi Electronică, facultăţi care erau ocolite de absolvenţii de liceu.

„Este un lucru bun că tinerii sunt interesaţi de aceste domenii, mai ales că este ceva de viitor. Avem mai mulţi studenţi la specializările tehnice, însă am observat o uşoară scădere pentru Ştiinţele Economice", a precizat profesorul Ioan Coloja, prorector al Universităţii de Petrol Gaze.

Candidaţii care ocupă locuri subvenţionate de la bugetul de stat trebuie să se prezinte până mâine la sediul UPG, pentru a depune dosarul cu actele de absolvire a liceului, în original. Cei care sunt admişi pe locurile cu taxă trebuie să plătească prima rată de studiu în perioada 23-25 iulie, între orele 9.00-13.00, în caz contrar riscând să-şi piardă locul.

Cei care vor să afle cu ce medie au intrat la facultate, pot consulta rezultatele aici.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite