Aflaţi AICI unde vă puteţi petrece timpul liber în acest weekend, în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Expoziţii, filme şi un atractiv derby de trap sunt doar câteva dintre recomandările de timp liber din acest weekend în Prahova.

Vineri

Expoziţie păpuşi la Muzeul de Istorie

O inedită expoziţie de păpuşi care face trecerea prin moda franceză de la romani şi până în secolul XXI poate fi admirată până la ora 17.00, la Muzeul de Istorie şi Arheologie Prahova. Cele 127 de păpuşi sunt o colecţie de manechine în miniatură, care ne prezintă, prin vestimentaţia lor, în mod fidel şi cu lux de amănunte, o trecere în revistă a modei în ultimii 2.000 de ani în Franţa. Preţul unui bilet este de 4 lei.

Weekend

Icoana cu trei mâini, la Ploieşti

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului cu trei mâini va fi, până luni, la Ploieşti, la Biserica Eroilor Tineri „Înălţarea Domnului". Denumită „Trihirusa", se numără printre cele mai importante icoane din Moldova, fiind  folosită la diverse procesiuni. Este pentru a cincea oară când icoana Maicii Domnului este adusă în Ploieşti, şi în anii trecuţi reuşind să atrăgă mii de credincioşi din tot judeţul, dar şi din alte zone ale ţării.

Sâmbătă

„Naşa", la Cinema Patria

Jennifer este o americancă frumoasă stabilită în România, cu o carieră de profesoară de literatură în Bucureşti. Este căsătorită cu Radu Prodan, un respectat finanţist român, şi împreună au un băiat de 10 ani, extrem de inteligent, David. Eroina se trezeşte prinsă într-o poveste cu mafioţi adevăraţi, cum nu văzuse până atunci decât în filme. Filmul rulează la 15.00, 17.00, 19.00 şi 21.00, iar preţul unui bilet este de 15 lei.

Weekend

Trenuri în miniatură la Sinaia

Pasionaţii de motoare de mare putere, dar şi de fenomenul şi istoricul căilor ferate, se pot delecta în Gara din Sinaia, cu o expoziţie de mini-trenuleţe şi machete feroviare care are caracter permanent. Această colecţie a fost pusă la dispoziţia publicului de către familia Drera, pe propria cheltuială. Expoziţia este deschisă zilnic, între orele 10.00 şi 18.00. În weekend, poate fi vizitată până la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 6 lei.

Duminică

Derby de trap la Hipodromul Ploieşti

Ploieştenii iubitori de cai, dar nu numai, sunt invitaţi în weekend, la Hipodrom, unde se va desfăşura Derby-ul Naţional de Trap al României, cea mai importantă competiţie naţională de gen, rezervată cailor de 4 ani. Sponsorii vor oferi premii în valoare de 7.000 de euro, constând în bani, echipamente specifice curselor, cupe, medalii, plachete şi diplome, iar autorităţile locale, mai modeste, doar cupe, diplome, iar marelui câştigător un valtrap.

Weekend

„Ferdinand I, Omul şi Regele", la Peleş

Mantia regelui Ferdinand I, copiile coroanei regale şi a buzduganului de la Încoronare, un tron de la sfârşitul secolului al XIX-lea, masca mortuară, portrete regale, ordine şi medalii, fotografii de epocă, trei dintre uniformele suveranului, un valtrap şi mulzte alte obiecte personale care au aparţinut regelui Ferdinand I, pot fi admirate la Castelul Peleş. Programul de vizitare este zilnic, până la ora 17.00, iar preţul unui bilet este de 6 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite