Afaceristul din Câmpina, Virgil Guran, a câștigat la CEDO procesul cu statul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Guran. Sursa foto zvp.ro
Virgil Guran. Sursa foto zvp.ro

Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de la Strasbourg, i-a dat câştig de cauză omului de afaceri câmpinean, Virgil Guran, preşedinte al organizaţiei liberale locale, în procesul intentat statului roman, informează campinaph.ro. Acesta a primit și despăgubiri morale de 1.600 de euro.

Guran a reclamat încălcarea drepturilor omului de către instituţiile statului, prin reţinerea fără temei şi ridicarea cu cătuşe în momentul în care a refuzat să dea curs unei citaţii. Tribunalul Internaţional de la Strasbourg a considerat că Guran a fost victima unui abuz, motiv pentru care statul român este obligat acum să-i plătească omului de afaceri câmpinean daune morale de 1.600 euro, mai spune cursa citată.

Cazul în sine datează din anul 2000, când Virgil Guran a fost reţinut de procurori. „S-au spus multe lucruri neadevărate despre mine, inclusiv că am stat la zdup. Vreau să se ştie că nu am făcut nici măcar o zi de puşcărie. Eram mai mulţi oameni de afaceri care strigam nedreptăţile ce ni se făceau şi am fost chemaţi de procurori să dăm explicaţii pentru nişte lucruri închipuite. Erau nişte invenţii legate de afacerile noastre. A fost o vânătoare pornită împotriva mea de PD-ul de atunci, pentru că, împreună cu alţi oameni de afaceri, am declanşat inclusiv o grevă fiscală. Mi-au fost verificate toate afacerile şi nu au găsit nimic ilegal. A fost un abuz al statului împotriva noastră. După întreaga tărăşenie, am acţionat statul român în judecată, la Strasbourg. Iar CEDO mi-a dat acum câştig de cauză", a declarat Virgil Guran pentru campinaph.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite