AFACERI DE SUCCES: Puiu Badea vinde murături online în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Badea vine des la Ploieşti, la târgurile de produse tradiţionale
Puiu Badea vine des la Ploieşti, la târgurile de produse tradiţionale

De fel din Teleorman, domnul Puiu vine des pe la Ploieşti cu murături în saramură. De doi ani, vinde specialităţile şi pe internet sau românilor care le fac cadouri în străinătate.

În Teleorman, acolo de unde este Puiu Badea, obiceiul de a pune murăturile pentru iarnă este o sarcină exclusivă a bărbaţilor. După 16 ani, în care a fost funcţionar public, bărbatul a decis să se ocupe doar de afacerea cu murături, observând, în timp, că gogonelele şi morcovii săi în saramură au avut un real succes în familie şi în rândul prietenilor.

De doi ani, am mutat afacerea şi pe internet şi am început să mă ocup serios şi de exporturi în Europa", povesteşte Puiu Badea. Câteva sute de borcane cu murături asortate au luat deja drumul Italiei în ultimele două luni.

Secret de fabricaţie

Secretul murăturilor este reţeta păstrată cu sfinţenie de la bunicii săi, dar ne dezvăluie, totuşi, că nu foloseşte decât apă şi sare. „Gogonelele, pepenaşii, morcovii sau pepenii sunt crescuţi de mine sau procuraţi numai de la ţărani pe care îi cunosc foarte bine şi care nu folosesc îngrăşăminte la creştere. Apoi, nu pun nici un pic de conservant, doar apă şi sare, în proporţii pe care le păstrez secrete", spune bărbatul.

De mare succes sunt vinetele şi ardeii copţi pe tavă, la foc de lemne, sau zacusca, numai bune de potolit pofta într-o iarnă friguroasă. De asemenea, bărbatul foloseşte şi combinaţii inedite: pune la murat gulii, mere, pere, pepene galben, asortate în borcane extrem de apreciate de străini pentru provenienţa bio şi marca made in Romania.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite