„Adventure Team” vă aşteaptă la Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orientare turistică, aplicaţii practice privind viaţa în sălbăticie, concursuri, foc de tabără dar şi multe alte aventuri pe munte sunt pregătite de organizatori celor care vor ajunge pe Valea Prahovei.

Direcţia pentru Tineret a Judeţului Prahova oferă în total, la vilele „Şoimul" şi „Crişul" din Buşteni, nu mai puţin de 500 de locuri, pe parcursul a cinci serii, pentru copii dar şi pentru tinerii de până în 35 de ani.

Tabăra „Adventure Team 2010" a devenit deja o tradiţia, fiind organizată anual. Cei prezenţi vor fi supuşi unor probe fizice, care se vor finaliza cu un concurs cu premii.

În zilele petrecute în tabără, copiii vor învăţa de la iniţierea în orientarea turistică, cu sau fără hartă şi busolă, recunoaşterea reperelor geografice în teren, parcurgerea unui traseu de iniţiere, până la noţiuni legate de măsurile de prim ajutor.

Suprevieţuire în pădure

Toate antrenamentele sunt susţinute de profesori de sport atestaţi şi au loc în pădurile din apropierea celor două vile.

În mijlocul naturii, tinerii vor afla şi vor pune în practică aplicaţii legate de viaţa în sălbăticie, cum ar fi construirea unui adăpostul pentru odihnă, identificarea potecilor marcate şi aprinderea focului.

„Costul unui loc în tabăra de la Buşteni costă 366 de lei de persoană şi include şase nopţi de cazare cu pensiune completă", explică directorul DJT Prahova, Ciprian Oprică.

În plus, participanţii vor primi din partea orgnizatorilor un DVD cu fotografiile realizate în timpul activităţilor desfăşurate de ei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite