Ploieşti: Adriana Pîrvu, funcţionarul care păstrează legătura cu cetăţenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează de mai bine de zece ani în administraţie şi îşi doreşte să schimbe viziunea oamenilor despre funcţionarii publici.

În 1997, după ce a terminat liceul, s-a angajat la Registratura Consiliului Judeţean, iar în urmă cu trei ani a avansat în grad şi a ajuns la Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi Secretariat Ordine Publică. Între timp, a absolvit şi Facultatea de Administraţie Publică din Bucureşti.

A ales să lucreze în administraţie pentru că a putea avea siguranţa stabilităţii locului de muncă, dar şi pentru a schimba viziunea cetăţenilor despre acest domeniu. Adriana, alături de colega ei Alina, este cea care preia de la cetăţeni nemulţumirile pe care le aceştia le au şi încearcă să le dea un răspuns, astfel încât aceştia să plece mulţumiţi.

„În fiecare zi, primim în jur de zece petiţii. Multe persoane reclamă starea drumurilor judeţene sau au probleme privind disciplina în construcţii”. Există cetăţeni care vin şi cu probleme a căror soluţionare nu intră în competenţa administraţiei judeţene, însă, în cazul acestora, Adriana le direcţionează petiţiile către compartimentele care au autoritatea să se pronunţe asupra acestora.

Le ascultă problemele cetăţenilor
Majoritatea celor care vin la biroul de Relaţii Publice încep întâi prin a povesti problemele pe care le au şi după aceea prezintă şi un document scris pe care îl lasă pentru a primi un răspuns. „Vin multe persoane vârstnice care au diverse probleme pe care ni le spun. Însă, chiar dacă nu primesc un răspuns favorabil, sunt mulţumiţi că au găsit pe cineva care îi ascultă”, spune Adriana. Sunt şi multe persoane recalcitrante care atunci când primesc un răspuns care nu este pe placul lor încep să ţipe şi să vină cu alte solicitări pe aceeaşi temă.

„În cazul persoanelor care vin cu aceeaşi problemă le dăm maximum două răspunsuri, după care le spunem că dacă vor continua să vină nu vor mai primi niciun răspuns, iar cererile lor vor fi anexate răspunsurilor pe care deja le-au primit”, a mai precizat tânăra. La compartimentul de Relaţii Publice vin şi reclamaţii care nu au nicio legătură cu activitatea acestuia. „Sunt diferite solicitări de la ploieşteni care ne spun că au probleme cu vecinii şi atunci încercăm să le explicăm căror instituţii ar trebui să se adreseze”.

Sunt reclamate activităţi edilitare
Adriana spune că la Consiliul Judeţean vin multe persoane care reclamă activităţi care ţin de Primăria municipiulu Ploieşti şi de Consiliul Local. „Lumea are impresia că există o relaţie de subordonare între cele două instituţii şi că administraţia judeţeană are o putere superioară administraţiei locale, însă noi le explicăm că nu putem vorbi decât despre o relaţie de colaborare”.

ÎNTREBǍRI ŞI RǍSPUNSURI

Ce ţi se pare cel mai greu în munca pe care o desfăşori?
A.P.: Mă nemulţumeşte faptul că cererile petenţilor nu sunt soluţionate favorabil din cauza reglementărilor în vigoare. Ceea ce vreau să spun este că avem o capacitate restrânsă de rezolvare a cererilor.

Ce planuri de viitor ai?
A.P.: Pe viitor, îmi doresc să îmi continui activitatea în administraţie publică şi mă gândesc, de ce nu, şi la ocuparea unei funcţii de conducere. De asemenea, vreau să schimb mentalitatea oamenilor despre funcţionarii publici şi consider că pot îmbunătăţi această imagine care acum nu este una tocmai favorabilă.

CE-I PLACE
„Îmi place să îmi petrec timpul cu familia şi îmi place să citesc cărţi din domenii cât mai variate. Odată cu înaintarea în vârstă, simţi nevoia să aprofundezi şi să acumulezi mai multe informaţii”.

CE NU-I PLACE
Mă deranjează că oamenii nu sunt îndeajuns de sinceri şi mereu mi se întâmplă să mă lovesc de aspectul acesta negativ. Nu-mi place să primesc ordine fără să existe o discuţie prealabilă despre o anumită situaţie”.

PROFIL

Născută
29 mai 1979, Ploieşti

Profesie
funcţionar public

Studii
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – Facultatea de Administraţie Publică

Familie
căsătorită

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite