Adrian Păunescu juca fotbal la Breaza, unde familia sa deţine o casă bătrânească şi o pensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia poetului deţine două imobile în Breaza (foto-arhivă)
Familia poetului deţine două imobile în Breaza (foto-arhivă)

Poetul a cumpărat o casă pentru tatăl său în Breaza, localitate unde, în anul 1986, şi-a construit o vilă, pe care, după 1989, a transformat-o în pensiune.

Deși născut în Republica Moldova, poetul Adrian Păunescu și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei la Bârca, în județul Dolj. Tatăl său, membru al Partidului Național Liberal, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru „activități anti-comuniste" de regimul stalinist de după 1945. Păunescu a studiat filologia la Universitatea din București.

Citeşte şi:

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

În anul 1979, poetul a cumpărat o casă în staţiunea Breaza, unde a locuit tatăl său.

Pensiune Paunescu Breaza

"Ştiu că era o casă pe care a achiziţionat-o de la un avocat. Acolo a locuit Nea Costică, tatăl lui Păunescu. Pe vremea aceea, poetul venea des prin localitate. În 1985, a construit o vilă, pe care comuniştii i-au confiscat-o. După Revoluţia din 1990, imobilul a fost revendicat şi retrocedat proprietarului de drept. Păunescu a transformat-o în pensiunea "Casa Roşie", de trei margarete, unde, în vremurile bune, venea lumea. De un an de zile însă poarta stă încuiată. Din cauza crizei nu a mai avut clienţi. Pe acolo mai venea din când în când, în ultimii ani, doar soţia sa, Carmen", povesteşte Nicoale Ferăstrăeru, primarul din Breaza.

pensiune casa rosie

Din amintirile unor localnici, poetul Adrian Păunescu participa la meciuri de fotbal , pe stadionul mare din staţiunea montană.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite